0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rostbíf z květové špičky

Rostbíf z květové špičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rostbíf z květové špičky

3.8/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6020 kcal
Bílkoviny 340 g
Sacharidy 259 g
Tuky 405 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odleželé maso je tak kvalitní, že z něj připravíte dokonalý rostbíf. Díky intenzivní chuti bude lepší než z roštěnce.

Suroviny

květová špička 1,5 kg
vyzrálá!
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 1 PL
worchestrová omáčka 2 PL
tymián 1 snítka
čerstvý
olivový olej 2 PL
brambory vařené 1 kg
(varný typ B) omaštěné máslem k podávání
zelenina
sezonní, blanšírovaná a podušená na másle k podávání
Na remuládu
majonéza 225 g
okurky nakládané 3 ks
a lák
sůl
na dochucení
krupicový cukr
na dochucení
pepř
čerstvě mletý
worchestrová omáčka 1 ČL
jarní cibulka 1,5 ks

1 Maso osolte, opepřete, pokapejte červeným vínem a worcesterem. Přidejte tymián a potřete hořčicí. Maso nechte v chladu přibližně den marinovat, občas obraťte.

2 Na remuládu pokrájejte bílou část jarní cibulky na malé kostičky, zelenou část na kroužky. Majonézu dejte do mísy, přidejte nakrájenou cibulku, okurku nastrouhanou najemno a dochuťte solí, pepřem, cukrem a worcestrem. Důkladně promíchejte a přidejte trochu láku z okurek na dochucení. Dejte do chladničky.

3 Troubu předehřejte na 180 ºC. Naložené maso vyjměte z marinády, osušte papírovými utěrkami a zprudka opečte v pánvi na oleji. Vložte do trouby přímo na mřížku a dolů zasuňte pekáč s trochou vody, do kterého bude případně odkapávat šťáva. Pečte zhruba 20 minut.

4 Pokud máte kuchyňský teploměr, vnitřní teplota by měla být 42 ºC. Troubu vypněte, pootevřete, a maso nechte 10 minut odpočinout. Krájejte přes vlákno na tenké plátky a podávejte s vařenými bramborami omaštěnými máslem, s dušenou sezonní zeleninou a remuládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Komentáře

Rozálie Kašparová

nejlepší pokrm světa, naprosto dokonalý recept!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč