Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rostbíf z květové špičky

Rostbíf z květové špičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rostbíf z květové špičky

3.8/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6020 kcal
Bílkoviny 340 g
Sacharidy 259 g
Tuky 405 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odleželé maso je tak kvalitní, že z něj připravíte dokonalý rostbíf. Díky intenzivní chuti bude lepší než z roštěnce.

Suroviny

vyzrálá!
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 1 PL
worchestrová omáčka 2 PL
tymián 1 snítka
čerstvý
olivový olej 2 PL
(varný typ B) omaštěné máslem k podávání
sezonní, blanšírovaná a podušená na másle k podávání
Na remuládu
majonéza 225 g
sůl
na dochucení
na dochucení
pepř
čerstvě mletý
worchestrová omáčka 1 ČL
jarní cibulka 1,5 ks

1 Maso osolte, opepřete, pokapejte červeným vínem a worcesterem. Přidejte tymián a potřete hořčicí. Maso nechte v chladu přibližně den marinovat, občas obraťte.

2 Na remuládu pokrájejte bílou část jarní cibulky na malé kostičky, zelenou část na kroužky. Majonézu dejte do mísy, přidejte nakrájenou cibulku, okurku nastrouhanou najemno a dochuťte solí, pepřem, cukrem a worcestrem. Důkladně promíchejte a přidejte trochu láku z okurek na dochucení. Dejte do chladničky.

3 Troubu předehřejte na 180 ºC. Naložené maso vyjměte z marinády, osušte papírovými utěrkami a zprudka opečte v pánvi na oleji. Vložte do trouby přímo na mřížku a dolů zasuňte pekáč s trochou vody, do kterého bude případně odkapávat šťáva. Pečte zhruba 20 minut.

4 Pokud máte kuchyňský teploměr, vnitřní teplota by měla být 42 ºC. Troubu vypněte, pootevřete, a maso nechte 10 minut odpočinout. Krájejte přes vlákno na tenké plátky a podávejte s vařenými bramborami omaštěnými máslem, s dušenou sezonní zeleninou a remuládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Komentáře

21.03.2015 12:28

nejlepší pokrm světa, naprosto dokonalý recept!

Apetit magazín

AD
Vánoční kouzlo v každém dárku: Objevte jedinečné delikatesy
  • Nakupujeme

Vánoční kouzlo v každém dárku: Objevte jedinečné delikatesy

Opět tu máme čas, kdy přemýšlíte, jaký dárek dát pod třpytivý stromeček vašim nejdražším. A jako každý rok si budete lámat hlavu nad tím, co přinést na návštěvu k vašim přátelům nebo třeba sousedům. Letos na to jděte chytře. Je přirozené,...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč