Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rostbíf z květové špičky
Rostbíf z květové špičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rostbíf z květové špičky

4/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6020 kcal
Bílkoviny 340 g
Sacharidy 259 g
Tuky 405 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odleželé maso je tak kvalitní, že z něj připravíte dokonalý rostbíf. Díky intenzivní chuti bude lepší než z roštěnce.

Suroviny

vyzrálá!
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 1 PL
worcesterská omáčka 2 PL
tymián 1 snítka
čerstvý
olivový olej 2 PL
(varný typ B) omaštěné máslem k podávání
sezonní, blanšírovaná a podušená na másle k podávání
Na remuládu
majonéza 225 g
sůl
na dochucení
na dochucení
pepř
čerstvě mletý
worcesterská omáčka 1 ČL
jarní cibulka 1,5 ks

Postup

1

Maso osolte, opepřete, pokapejte červeným vínem a worcesterem. Přidejte tymián a potřete hořčicí. Maso nechte v chladu přibližně den marinovat, občas obraťte.

2

Na remuládu pokrájejte bílou část jarní cibulky na malé kostičky, zelenou část na kroužky. Majonézu dejte do mísy, přidejte nakrájenou cibulku, okurku nastrouhanou najemno a dochuťte solí, pepřem, cukrem a worcestrem. Důkladně promíchejte a přidejte trochu láku z okurek na dochucení. Dejte do chladničky.

3

Troubu předehřejte na 180 ºC. Naložené maso vyjměte z marinády, osušte papírovými utěrkami a zprudka opečte v pánvi na oleji. Vložte do trouby přímo na mřížku a dolů zasuňte pekáč s trochou vody, do kterého bude případně odkapávat šťáva. Pečte zhruba 20 minut.

4

Pokud máte kuchyňský teploměr, vnitřní teplota by měla být 42 ºC. Troubu vypněte, pootevřete, a maso nechte 10 minut odpočinout. Krájejte přes vlákno na tenké plátky a podávejte s vařenými bramborami omaštěnými máslem, s dušenou sezonní zeleninou a remuládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Komentáře

21.03.2015 12:28

nejlepší pokrm světa, naprosto dokonalý recept!

Apetit magazín