Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: hovězí květová špička

hovězí maso
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Poklad, který před vámi v řeznictví dosud tajili. Poradíme vám, jak ji zužitkovat na maximum.

 

Hovězí květová špička je sval na zadní části hovězího, který není příliš namáhaný, a díky tomu má dobré a šťavnaté maso. Díky plnému tukovému krytí má velmi silnou a intenzivní hovězí chuť.

V běžném řeznictví vám prodají obyčejnou nevyzrálou květovou špičku, která je vhodná na klasická česká jídla. Chutnat vám bude uvařená k omáčkám, jako jsou křenová, rajská či koprová. Funguje i jako levnější náhrada roštěné. Můžete ji také péct v celku (jako v následujícím receptu se špenátem).

Vyzrálou květovou špičku seženete u specializovaných prodejců a dovozců. Je výrazně dražší než nevyzrálá, zato z ní připravíte dokonalý rostbíf, steaky i tatarák.

Máme pro vás recept na dvě skvělá víkendová jídla z hovězí květové špičky – z čerstvého masa pečenou květovou špičku se špenátem a z masa odleželého dokonalý rostbíf, který vás nadchne svou intenzivní chutí.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč