Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: hovězí květová špička

hovězí maso
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Poklad, který před vámi v řeznictví dosud tajili. Poradíme vám, jak ji zužitkovat na maximum.

 

Hovězí květová špička je sval na zadní části hovězího, který není příliš namáhaný, a díky tomu má dobré a šťavnaté maso. Díky plnému tukovému krytí má velmi silnou a intenzivní hovězí chuť.

V běžném řeznictví vám prodají obyčejnou nevyzrálou květovou špičku, která je vhodná na klasická česká jídla. Chutnat vám bude uvařená k omáčkám, jako jsou křenová, rajská či koprová. Funguje i jako levnější náhrada roštěné. Můžete ji také péct v celku (jako v následujícím receptu se špenátem).

Vyzrálou květovou špičku seženete u specializovaných prodejců a dovozců. Je výrazně dražší než nevyzrálá, zato z ní připravíte dokonalý rostbíf, steaky i tatarák.

Máme pro vás recept na dvě skvělá víkendová jídla z hovězí květové špičky – z čerstvého masa pečenou květovou špičku se špenátem a z masa odleželého dokonalý rostbíf, který vás nadchne svou intenzivní chutí.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...