0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: hovězí květová špička

hovězí maso
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Poklad, který před vámi v řeznictví dosud tajili. Poradíme vám, jak ji zužitkovat na maximum.

 

Hovězí květová špička je sval na zadní části hovězího, který není příliš namáhaný, a díky tomu má dobré a šťavnaté maso. Díky plnému tukovému krytí má velmi silnou a intenzivní hovězí chuť.

V běžném řeznictví vám prodají obyčejnou nevyzrálou květovou špičku, která je vhodná na klasická česká jídla. Chutnat vám bude uvařená k omáčkám, jako jsou křenová, rajská či koprová. Funguje i jako levnější náhrada roštěné. Můžete ji také péct v celku (jako v následujícím receptu se špenátem).

Vyzrálou květovou špičku seženete u specializovaných prodejců a dovozců. Je výrazně dražší než nevyzrálá, zato z ní připravíte dokonalý rostbíf, steaky i tatarák.

Máme pro vás recept na dvě skvělá víkendová jídla z hovězí květové špičky – z čerstvého masa pečenou květovou špičku se špenátem a z masa odleželého dokonalý rostbíf, který vás nadchne svou intenzivní chutí.

Související články

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Minutkové úpravy hovězího masa
  • Zajímavosti

Minutkové úpravy hovězího masa

Co: Kurz vaření minutek z hovězího masaKdy: 7. dubna 2010 od 9.30 (kurz trvá cca pět hodin)Kde: Pražský kulinářský institut, Suchdolská 14, Praha 6
Za kolik: 3500 KčInfo: www.prakul.cz ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit