Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Sezona: karotka

Sezona: karotka

Raná mrkev přináší do jarního jídelníčku pořádnou dávku energie. A ty zářivé barvy!
6. 6. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Jarní karotka je jemnější než pozdní mrkev. Má hladký povrch a šťavnatou, křupavou dužinu, která je nyní sladší než na podzim. Prodává se ve svazcích se zelenou natí. Hodí se na přípravu salátů, krémových polévek či karbanátků. Skvělá je také jako příloha ke steakům. Puristé si pochutnají na karotce uvařené v celku v páře.

Nejjednodušší je připravit z rané mrkve jarní salát: karotku očistěte (škrabku nechte v šuplíku, stačí rukavicí nebo hrubou žíňkou), nastrouhejte a dochuťte citronovou šťávou a medem. O správné využití vitaminů se postará pár kapek sezamového nebo jiného dobrého oleje. Přednost dejte zastudena lisovaným. My máme rádi konopný i z vlašských ořechů.

Nemáte chuť na salát? Inspirujte se některým z následujících receptů:

REKLAMA

Přidat komentář