0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1964 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 222 g
Tuky 75 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jarní zelenina v aromatické úpravě

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
na plátky
česnek 3 stroužky
nadrobno
koriandr mletý 0.5 ČL
římský kmín 0.5 ČL
mletý
zázvor (mletý) 0.5 ČL
paprika mletá sladká 0.5 ČL
kajenský pepř 0.5 ČL
mrkev 2 svazky
i s natí, cca 20 ks menších mrkví
konzervovaná rajčata krájená 400 g
citronová štáva 2 PL
vývar zeleninový 250 ml
cizrna vařená 400 g
scezená, propláchnutá
sůl
koriandr čerstvý 4 PL
+ na ozdobení
máta 2 ČL
nasekané
kuskus 200 g
uvařený, k podávání
sýr feta 150 g

Postup

1

V litinovém kastrolu se silným dnem na rozehřátém oleji opékejte cibuli 2 minuty dosklovita. Přidejte česnek a koření a ještě pár sekund míchejte a opékejte, až se rozvoní. Vsypte oškrabanou nebo oloupanou mrkev se zkrácenou natí a míchejte, aby se obalila kořením.

2

Přidejte rajčata a přilijte citronovou šťávu a vývar. Přiklopte a vařte 20 minut doměkka. Pak vsypte cizrnu a 2–3 minuty prohřívejte. Podle chuti osolte.

3

Odstavte a vmíchejte koriandr a mátu. Podávejte s kuskusem, ozdobené bylinkami a posypané rozdrobenou fetou.

Související články

Krásná uvnitř i navenek: mrkev
  • Zajímavosti

Krásná uvnitř i navenek: mrkev

Je známo, že mrkev je bohatým zdrojem beta-karotenu, ale už méně se ví, že je zdravější vařená než syrová. Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, ze kterých organismus dokáže přeměnit na vitamin A jen 25 procent beta-karotenu. Při...
Cizrna: královna mezi luštěninami
  • Tipy a triky

Cizrna: královna mezi luštěninami

Cizrna beraní, garbanzo nebo římský hrách. Na pojmenování cizrny se možná všichni neshodneme, avšak o výborném složení cizrny polemizovat nemůžeme. Vždyť tato luštěnina vyniká vysokým obsahem esenciálních aminokyselin, vitaminů řady B a...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit