Jarní zelenina v aromatické úpravě – mrkev s cizrnou po marocku je pikantní bezmasé jídlo, ideální jako rychlá večeře nebo lehký oběd.
Suroviny
rostlinný olej
2
PL
cibule
1
ks
na plátky
česnek
3
stroužky
nadrobno
koriandr mletý
½
ČL
římský kmín
½
ČL
mletý
zázvor (mletý)
½
ČL
paprika mletá sladká
½
ČL
kajenský pepř
½
ČL
mrkev
2
svazky
i s natí, cca 20 ks menších mrkví
citronová šťáva
2
PL
vývar zeleninový
250
ml
cizrna vařená
1
konzerva
400g, scezená, propláchnutá
sůl
koriandr čerstvý
4
PL
+ na ozdobení
máta
2
ČL
nasekané
kuskus
200
g
uvařený, k podávání
sýr feta
150
g
Postup
1
V litinovém kastrolu se silným dnem na rozehřátém oleji opékejte cibuli 2 minuty dosklovita. Přidejte česnek a koření a ještě pár sekund míchejte a opékejte, až se rozvoní. Vsypte oškrabanou nebo oloupanou mrkev se zkrácenou natí a míchejte, aby se obalila kořením.
2
Přidejte rajčata a přilijte citronovou šťávu a vývar. Přiklopte a vařte 20 minut doměkka. Pak vsypte cizrnu a 2–3 minuty prohřívejte. Podle chuti osolte.
3
Odstavte a vmíchejte koriandr a mátu. Podávejte s kuskusem, ozdobené bylinkami a posypané rozdrobenou fetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké i slané recepty z mrkve: 23 nejlepších jídel(23 receptů )
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )