Jarní zelenina v aromatické úpravě
Suroviny
rostlinný olej
2
PL
cibule
1
ks
na plátky
česnek
3
stroužky
nadrobno
koriandr mletý
½
ČL
římský kmín
½
ČL
mletý
zázvor (mletý)
½
ČL
paprika mletá sladká
½
ČL
kajenský pepř
½
ČL
mrkev
2
svazky
i s natí, cca 20 ks menších mrkví
konzervovaná rajčata krájená
400
g
citronová šťáva
2
PL
vývar zeleninový
250
ml
cizrna vařená
400
g
scezená, propláchnutá
sůl
koriandr čerstvý
4
PL
+ na ozdobení
máta
2
ČL
nasekané
kuskus
200
g
uvařený, k podávání
sýr feta
150
g
Postup
1
V litinovém kastrolu se silným dnem na rozehřátém oleji opékejte cibuli 2 minuty dosklovita. Přidejte česnek a koření a ještě pár sekund míchejte a opékejte, až se rozvoní. Vsypte oškrabanou nebo oloupanou mrkev se zkrácenou natí a míchejte, aby se obalila kořením.
2
Přidejte rajčata a přilijte citronovou šťávu a vývar. Přiklopte a vařte 20 minut doměkka. Pak vsypte cizrnu a 2–3 minuty prohřívejte. Podle chuti osolte.
3
Odstavte a vmíchejte koriandr a mátu. Podávejte s kuskusem, ozdobené bylinkami a posypané rozdrobenou fetou.