Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Podzimní zavařeniny: dýňové čatní

Skvělé jako chuťovka k sýru, steakům nebo jako náplň sendvičů a burgerů.
7. 9. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Co potřebujete:

 

  • 1 kg dýňové dužiny
  • 4 lžičky soli
  • 250 g cibule
  • půl lžičky sladké papriky
  • 2 bobkové listy
  • čtvrt lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 chilli paprička
  • 120 g krupicového cukru

 

 

 

Jak na to:


1 Dýňovou dužinu pokrájejte a rozmixujte, přidejte 2 lžičky soli a chvíli počkejte, až dýně pustí vodu. Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, třetinu z ní osmažte dozlatova, po odstavení zasypte sladkou paprikou a dejte stranou.

2 Z dýně slijte přebytečnou vodu a dužinu přesuňte do hrnce. Přidejte bobkové listy, mletý pepř a pod pokličkou duste půl hodiny. Pak vmíchejte plnotučnou hořčici, osmaženou cibuli s paprikou a zbytek syrové cibule, na drobné kroužky pokrájenou chilli papričku, krupicový cukr a 2 lžičky soli.

3 Vařte do zhoustnutí, odstavte a plňte do malých skleniček. Sterilujte 30 až 40 minut v páře nebo ve vodě ohřáté na 75 až 80 °C.

 

 

 

 

Náš tip


Dýně vám půjde snadno krájet keramickými noži Ceramex. Jsou velmi ostré a nelepí se na ně kousky zeleniny. Díky nízké hmotnosti a dokonalému vyvážení se s nimi skvěle pracuje. V dužině navíc nezanechávají kovový pach. Nože Ceramex jsou praktickým pomocníkem do každé kuchyně – nejsou kovové, proto nezkorodují, neztupí se a díky speciálnímu povrchu neničí vitaminy a enzymy.

 

 

 

Související

Dýně a její blahodárné účinky na zdraví

Podzim je obdobím dýní. Nejen že jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich...

Jak uskladnit dýni? Připravte si dýňové pyré

Dýně je královnou podzimu. Mnoho z nás ji pěstuje na zahrádce, ale v tomto období se hravě sežene také v obchodě. Z...

Podzimní dekorace z dýně

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v našich kuchyních, ale také na balkonech, u vchodových dveří nebo jako...

Listopad na talíři aneb Sezónní pokrmy, které vás zahřejí

Už dávno odzvonilo letním dnům, kdy jsme chuťové pohárky rozmazlovali saláty, ovocnými knedlíky nebo domácími nanuky...

Přidat komentář