Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Podzimní zavařeniny: dýňové čatní

Podzimní zavařeniny: dýňové čatní

Skvělé jako chuťovka k sýru, steakům nebo jako náplň sendvičů a burgerů.
7. 9. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Co potřebujete:


  • 1 kg dýňové dužiny
  • 4 lžičky soli
  • 250 g cibule
  • půl lžičky sladké papriky
  • 2 bobkové listy
  • čtvrt lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 chilli paprička
  • 120 g krupicového cukru


Jak na to:


1 Dýňovou dužinu pokrájejte a rozmixujte, přidejte 2 lžičky soli a chvíli počkejte, až dýně pustí vodu. Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, třetinu z ní osmažte dozlatova, po odstavení zasypte sladkou paprikou a dejte stranou.

2 Z dýně slijte přebytečnou vodu a dužinu přesuňte do hrnce. Přidejte bobkové listy, mletý pepř a pod pokličkou duste půl hodiny. Pak vmíchejte plnotučnou hořčici, osmaženou cibuli s paprikou a zbytek syrové cibule, na drobné kroužky pokrájenou chilli papričku, krupicový cukr a 2 lžičky soli.

3 Vařte do zhoustnutí, odstavte a plňte do malých skleniček. Sterilujte 30 až 40 minut v páře nebo ve vodě ohřáté na 75 až 80 °C.

Náš tip


Dýně vám půjde snadno krájet keramickými noži Ceramex. Jsou velmi ostré a nelepí se na ně kousky zeleniny. Díky nízké hmotnosti a dokonalému vyvážení se s nimi skvěle pracuje. V dužině navíc nezanechávají kovový pach. Nože Ceramex jsou praktickým pomocníkem do každé kuchyně – nejsou kovové, proto nezkorodují, neztupí se a díky speciálnímu povrchu neničí vitaminy a enzymy.
REKLAMA

Přidat komentář