Co potřebujete:
- 1 kg dýňové dužiny
- 4 lžičky soli
- 250 g cibule
- půl lžičky sladké papriky
- 2 bobkové listy
- čtvrt lžičky mletého pepře
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 chilli paprička
- 120 g krupicového cukru
Jak na to:
1 Dýňovou dužinu pokrájejte a rozmixujte, přidejte 2 lžičky soli a chvíli počkejte, až dýně pustí vodu. Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, třetinu z ní osmažte dozlatova, po odstavení zasypte sladkou paprikou a dejte stranou.
2 Z dýně slijte přebytečnou vodu a dužinu přesuňte do hrnce. Přidejte bobkové listy, mletý pepř a pod pokličkou duste půl hodiny. Pak vmíchejte plnotučnou hořčici, osmaženou cibuli s paprikou a zbytek syrové cibule, na drobné kroužky pokrájenou chilli papričku, krupicový cukr a 2 lžičky soli.
3 Vařte do zhoustnutí, odstavte a plňte do malých skleniček. Sterilujte 30 až 40 minut v páře nebo ve vodě ohřáté na 75 až 80 °C.
Náš tip
Dýně vám půjde snadno krájet keramickými noži Ceramex. Jsou velmi ostré a nelepí se na ně kousky zeleniny. Díky nízké hmotnosti a dokonalému vyvážení se s nimi skvěle pracuje. V dužině navíc nezanechávají kovový pach. Nože Ceramex jsou praktickým pomocníkem do každé kuchyně – nejsou kovové, proto nezkorodují, neztupí se a díky speciálnímu povrchu neničí vitaminy a enzymy.
Přidat komentář