Až ochutnáte tuhle dýňovou polévku s kokosovým mlékem, začnete dýni zařazovat do svého jídelníčku často a rádi! Recept je až neuvěřitelně jednoduchý a dokonce bez použití oleje. Dýňová polévka je díky chilli papričce lehce pikantní a kokosové mléko jí zjemní i přidá patřičně exotický nádech. Pokud použijete dýni hokaido, není třeba ji loupat, ostatní druhy ano.
Suroviny
kari pasta
1
PL
červená
dýně
1
kg
hokkaido (netřeba loupat, ostatní druhy ano)
vývar kuřecí
1
l
lze nahradit zeleninovým
kokosové mléko
350
ml
chilli paprička
1
ks
bez semínek, najemno
Postup
1
Do hrnce dejte kari pastu a na mírném plameni ji minutu zahřívejte.
2
Přidejte dýni a vývar, zakryjte a vařte doměkka, patnáct až dvacet minut.
3
Rozmixujte dohladka ponorným mixérem, přilijte kokosové mléko a tři minuty zahřívejte.
4
Rozlijte do misek nebo hrníčků a posypte chilli papričkou.
Komentáře
Jen par ingredienci a vysledek je vyborny! :)