Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Dýňová polévka
ZDROJ: Dýňová polévka
sdílet:

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1027 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 205 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až ochutnáte tuhle polévku, začnete dýni zařazovat do svého jídelníčku často a rádi!

Suroviny

kari pasta 1 PL
červená
dýně 1 kg
hokkaido (netřeba loupat, ostatní druhy ano)
vývar kuřecí 1 l
lze nahradit zeleninovým
kokosové mléko 350 ml
chilli paprička 1 ks
bez semínek, najemno

1 Do hrnce dejte kari pastu a na mírném plameni ji minutu zahřívejte.

2 Přidejte dýni a vývar, zakryjte a vařte doměkka, patnáct až dvacet minut.

3 Rozmixujte dohladka ponorným mixérem, přilijte kokosové mléko a tři minuty zahřívejte.

4 Rozlijte do misek nebo hrníčků a posypte chilli papričkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit