Chlebíček s dýní a fetou

Chlebíček s dýní a fetou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4159 kcal
Bílkoviny 124 g
Cukr 378 g
Tuky 220 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vláčnému těstu dodají kousky dýně charakter a přispějí k jeho šťavnatosti. Snadný, přitom nevšední kousek!

Suroviny

dýně 400 g
dužina, nasekaná
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
drcený, černý
2 PL
sušené droždí
cibule 1 ks
nahrubo
olivový olej 125 ml
mléko 125 ml
vejce 2 ks
lehce ušlehaná
rozmarýn 1 PL
sekaná
sůl 2 ČL
krupicový cukr 2 ČL
mouka pšeničná hladká 450 g
prosátá
feta 200 g
rozdrobená (balkánský sýr)

1. Dýni promíchejte s olejem, pepřem a solí v misce, přesuňte na plech a pečte do z měknutí, asi čtvrt hodiny. Dejte stranou.

2. Droždí promíchejte se 125 ml vlažné vody a nechte na teplém místě deset minut vzejít, až začne pěnit. Cibuli, olej, mléko, vajíčka, rozmarýn, cukr a sůl rozmixujte. Směs pak promíchejte s moukou i vzešlým droždím a nechte na teplém místě kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem; trvá to asi hodinu.

3. Troubu předehřejte na 160 stupňů. Do těsta vmíchejte fetu a dýni. Vymastěte chlebíčkovou formu o rozměrech 10 × 20 cm, přesuňte do ní těsto, vložte do trouby a pečte zhruba hodinu. Potom vyzkoušejte špejlí, zda je chlebíček propečený. Nechte ho deset minut chladnout ve formě, pak jej vyklopte na mřížku k dochladnutí.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit