Chlebíček s dýní a fetou

Chlebíček s dýní a fetou

3 / 5. Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4261 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 382 g
Tuky 222 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčnému těstu dodají kousky dýně charakter a přispějí k jeho šťavnatosti. Snadný, přitom nevšední kousek!

Suroviny

dýně 400 g
dužina, nasekaná
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
drcený, černý
droždí sušené 2 PL
cibule 1 ks
nahrubo
olivový olej 125 ml
mléko 125 ml
vejce 2 ks
lehce ušlehaná
rozmarýn 1 PL
sekaná
sůl 2 ČL
krupicový cukr 2 ČL
mouka pšeničná hladká 450 g
prosátá
sýr feta 200 g
rozdrobená (balkánský sýr)

1 Dýni promíchejte s olejem, pepřem a solí v misce, přesuňte na plech a pečte do z měknutí, asi čtvrt hodiny. Dejte stranou.

2 Droždí promíchejte se 125 ml vlažné vody a nechte na teplém místě deset minut vzejít, až začne pěnit. Cibuli, olej, mléko, vajíčka, rozmarýn, cukr a sůl rozmixujte. Směs pak promíchejte s moukou i vzešlým droždím a nechte na teplém místě kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem; trvá to asi hodinu.

3 Troubu předehřejte na 160 stupňů. Do těsta vmíchejte fetu a dýni. Vymastěte chlebíčkovou formu o rozměrech 10 × 20 cm, přesuňte do ní těsto, vložte do trouby a pečte zhruba hodinu. Potom vyzkoušejte špejlí, zda je chlebíček propečený. Nechte ho deset minut chladnout ve formě, pak jej vyklopte na mřížku k dochladnutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit