0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebíček s dýní a fetou

Chlebíček s dýní a fetou

3 / 5. Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4261 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 382 g
Tuky 222 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčnému těstu dodají kousky dýně charakter a přispějí k jeho šťavnatosti. Snadný, přitom nevšední kousek!

Suroviny

dýně 400 g
dužina, nasekaná
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
drcený, černý
droždí sušené 2 PL
cibule 1 ks
nahrubo
olivový olej 125 ml
mléko 125 ml
vejce 2 ks
lehce ušlehaná
rozmarýn 1 PL
sekaná
sůl 2 ČL
krupicový cukr 2 ČL
mouka pšeničná hladká 450 g
prosátá
sýr feta 200 g
rozdrobená (balkánský sýr)

1 Dýni promíchejte s olejem, pepřem a solí v misce, přesuňte na plech a pečte do z měknutí, asi čtvrt hodiny. Dejte stranou.

2 Droždí promíchejte se 125 ml vlažné vody a nechte na teplém místě deset minut vzejít, až začne pěnit. Cibuli, olej, mléko, vajíčka, rozmarýn, cukr a sůl rozmixujte. Směs pak promíchejte s moukou i vzešlým droždím a nechte na teplém místě kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem; trvá to asi hodinu.

3 Troubu předehřejte na 160 stupňů. Do těsta vmíchejte fetu a dýni. Vymastěte chlebíčkovou formu o rozměrech 10 × 20 cm, přesuňte do ní těsto, vložte do trouby a pečte zhruba hodinu. Potom vyzkoušejte špejlí, zda je chlebíček propečený. Nechte ho deset minut chladnout ve formě, pak jej vyklopte na mřížku k dochladnutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit