Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak vybrat čerstvou husu

Jak vybrat čerstvou husu

Svatomartinské hody a husí pečínka patří neodlučně k sobě.
7. 11. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Husy můžete koupit na venkově přímo od chovatelů. V Praze a ve větších městech vyrazte na farmářská tržiště. Pečínkové husy nabízejí také obchodní řetězce. Pro sváteční příležitost však doporučujeme koupit maso z dobrého chovu, abyste si opravdu pochutnali. Husa se zpravidla prodává včetně drůbků, pro jistotu se ale při objednávce a nákupu přeptejte. Husí játra patří k opravdovým delikatesám, bylo by škoda si je nepřipravit.

Prostorná lednice


Pokud budete husu nasolovat den předem, jak radí většina receptů, počítejte s dostatkem místa v ledničce. Jestliže se vám do ní celá nevejde, naplánujte si akci tak, abyste čerstvou drůbež dali rovnou do trouby.

Jak velkou husu koupit


Velikost husy v receptech je vždy pouze orientační. Každá se jinak vypéká, má jinak velké vnitřnosti. Také záleží, jak velcí jste jedlíci a jaké zvolíte celkové menu. Pro čtyři osoby je ideální zhruba pětikilový kus, který se pohodlně vejde do trouby. Užijete si pečeně a ještě z ní připravíte další chuťovky jako třeba masovou pomazánku. Pokud budete hodovat jen ve dvou, kupte husu menší a připravte z ní několik různých jídel – první den si dejte pečeni se zelím a knedlíky, druhý den oberte zbytky masa a podávejte je s omáčkou a opečenými bramborami
REKLAMA

Přidat komentář