Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybrat čerstvou husu

pečená husa
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Svatomartinské hody a husí pečínka patří neodlučně k sobě. Husy můžete koupit buď přímo od chovatelů, nebo vyrazte na farmářská tržiště. Pečínkové husy nabízejí také obchodní řetězce. Pro sváteční příležitost však doporučujeme koupit maso z dobrého chovu, abyste si opravdu pochutnali.

Husa se zpravidla prodává včetně drůbků, pro jistotu se ale při objednávce a nákupu přeptejte. Husí játra patří k opravdovým delikatesám, bylo by škoda si je nepřipravit.

Prostorná lednice

Pokud budete husu nasolovat den předem, jak radí většina receptů, počítejte s dostatkem místa v ledničce. Jestliže se vám do ní celá nevejde, naplánujte si akci tak, abyste čerstvou drůbež dali rovnou do trouby.

Jak velkou husu koupit

Velikost husy v receptech je vždy pouze orientační. Každá se jinak vypéká, má jinak velké vnitřnosti. Také záleží, jak velcí jste jedlíci a jaké zvolíte celkové menu. Pro čtyři osoby je ideální zhruba pětikilový kus, který se pohodlně vejde do trouby. Užijete si pečeně a ještě z ní připravíte další chuťovky jako třeba masovou pomazánku. Pokud budete hodovat jen ve dvou, kupte husu menší a připravte z ní několik různých jídel – první den si dejte pečeni se zelím a knedlíky, druhý den oberte zbytky masa a podávejte je s omáčkou a opečenými bramborami

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...