Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Arabská delikatesa: nakládané citrony

Arabská delikatesa: nakládané citrony

Nakládané citrony nebo i limety jsou delikatesou, kterou můžete přidat do tažínů a pokrmů na arabský způsob. Vydrží vám uložené mimo chladničku až jeden rok.
13. 12. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Ingredience:

  • 250 g hrubé mořské soli
  • 12 biocitronů (6 na šťávu a dalších 6 nakrojených na výšku na čtvrtiny, ale nedokrojených)
  • 8 kuliček černého pepře
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 3 bobkové listy

Příprava:


Citrony rozkrojte podélně na čtvrtky, aby na spodní straně držely u sebe. Do každého citronu vsypte sůl a vraťte je do původního tvaru. Vrstvěte je do dobře umyté a sterilní sklenice s kořením a solí. Přelijte citronovou šťávou a případně dolijte vodou, aby byly ponořené. Sklenici uzavřete a citrony nechte uležet 4–6 týdnů; během prvních pár dní občas sklenici obraťte, aby se sůl dostala všude.

Něco navíc: Voňavé, chemicky neošetřené citrony z Itálie občas mají v prodejnách italských delikates.
REKLAMA

Přidat komentář