V tomhle koláči se krásně snoubí sladká a kyselá chuť. Je výborný se šlehačkou!
Suroviny
ze 2 citronů + kůra
jablko
4
ks
vejce
3
ks
pudinkový prášek
2
ČL
máslo
40
g
krupicový cukr
200
g
listové těsto
500
g
Postup
1
Předehřejte troubu na 200/180 stupňů.
2
Do větší misky nastrouhejte kůru z 2 citronů, pak z nich vymačkejte šťávu.
3
Přidejte 4 velká nastrouhaná jablka, zalijte je citronovou šťávou a zamíchejte. Do směsi rozklepněte 3 vejce, vmíchejte 2 lžičky vanilkového pudinku, 40 g rozpuštěného másla a asi 200 g krupicového cukru (záleží na sladkosti jablek).
4
Vyválejte 500 g listového těsta a přeneste ho do vyššího plechu. Na těsto nalijte obsah misky a pečte asi hodinu, aby bylo těsto zlaté a náplň pevná.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablečné hody: 20 receptů s jablky(20 receptů )
- Amerika vs. Francie plus 30 dalších koláčů s jablky, které si zamilujete(30 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )
- Citronové dezerty: Sladké osvěžení pro horké letní dny(25 receptů )
Komentáře