Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 49
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3947 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 446 g
Tuky 211 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V tomhle koláči se krásně snoubí sladká a kyselá chuť. Je výborný se šlehačkou!

Postup

1

Předehřejte troubu na 200/180 stupňů.

2

Do větší misky nastrouhejte kůru z 2 citronů, pak z nich vymačkejte šťávu.

3

Přidejte 4 velká nastrouhaná jablka, zalijte je citronovou šťávou a zamíchejte. Do směsi rozklepněte 3 vejce, vmíchejte 2 lžičky vanilkového pudinku, 40 g rozpuštěného másla a asi 200 g krupicového cukru (záleží na sladkosti jablek).

4

Vyválejte 500 g listového těsta a přeneste ho do vyššího plechu. Na těsto nalijte obsah misky a pečte asi hodinu, aby bylo těsto zlaté a náplň pevná.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

05.09.2009 10:45
Dobrý den, tento koláč jsem si dnes upekla a je opravdu vynikající. Jaká je moje rada? Přidejte před vložením do trouby na povrch koláče ještě trošku mleté skořice. Ta se pečením krásně proline chutí s jabkami a navíc koláč poté nádherně voní!!!
14.01.2009 08:51
dala jsem méně cukru a přesto je koláč moc sladký.
27.09.2008 17:01
Tenhle koláč už jsem dělala několikrát a pokaždé zmizel během hodiny. Je to opravdu příjemný koláček a když je vychlazený a se šlehačkou (pravou šlehačkou) - BOMBA!
29.10.2008 16:02
Tento koláč je opravdu luxusní. Příprava úplně jednoduchá, nejtěžší je oloupat a nastrouhat ta jablka :-) a výsledek opravdu překvapil. Pekla jsem ho poprvé pro náštěvu a nestačila se divit, jak rychle mizel. Takže jsem ho hned druhý den musela zopakovat, aby si ho vychutnala také naše rodinka. Je fakt skvělý!!!!

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...