Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 51
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3947 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 446 g
Tuky 211 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V tomhle koláči se krásně snoubí sladká a kyselá chuť. Je výborný se šlehačkou!

Související recepty

Postup

1

Předehřejte troubu na 200/180 stupňů.

2

Do větší misky nastrouhejte kůru z 2 citronů, pak z nich vymačkejte šťávu.

3

Přidejte 4 velká nastrouhaná jablka, zalijte je citronovou šťávou a zamíchejte. Do směsi rozklepněte 3 vejce, vmíchejte 2 lžičky vanilkového pudinku, 40 g rozpuštěného másla a asi 200 g krupicového cukru (záleží na sladkosti jablek).

4

Vyválejte 500 g listového těsta a přeneste ho do vyššího plechu. Na těsto nalijte obsah misky a pečte asi hodinu, aby bylo těsto zlaté a náplň pevná.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

05.09.2009 10:45
Dobrý den, tento koláč jsem si dnes upekla a je opravdu vynikající. Jaká je moje rada? Přidejte před vložením do trouby na povrch koláče ještě trošku mleté skořice. Ta se pečením krásně proline chutí s jabkami a navíc koláč poté nádherně voní!!!
14.01.2009 08:51
dala jsem méně cukru a přesto je koláč moc sladký.
27.09.2008 17:01
Tenhle koláč už jsem dělala několikrát a pokaždé zmizel během hodiny. Je to opravdu příjemný koláček a když je vychlazený a se šlehačkou (pravou šlehačkou) - BOMBA!
29.10.2008 16:02
Tento koláč je opravdu luxusní. Příprava úplně jednoduchá, nejtěžší je oloupat a nastrouhat ta jablka :-) a výsledek opravdu překvapil. Pekla jsem ho poprvé pro náštěvu a nestačila se divit, jak rychle mizel. Takže jsem ho hned druhý den musela zopakovat, aby si ho vychutnala také naše rodinka. Je fakt skvělý!!!!

Apetit magazín