Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Snadný úlovek: ryby z konzervy

Jsou zdravé, jídlo z nich připravíte raz dva, a hlavně je můžete mít pořád po ruce. Sardinky, sardelky, tuňák nebo šproty z konzervy už čekají, jakou večeři z nich vykouzlíte.
29. 1. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Sendviče s tuňákem


Okapané steaky tuňáka v oleji rozdělte na kousky velikosti sousta a nakombinujte v bagetě třeba s rukolou, rajčetem a majonézou. Jinou kombinací může být římský salát, majonéza, řapíkatý celer a jablko. My milujeme variaci na salát Nicoise se salátovou okurkou, červenou cibulí, černými olivami, bazalkou, sardelovými řezy a vejci natvrdo.

 

Šproty jako grundle


Šproty obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Osmažte v rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte jako chuťovku s dílky citronu.

 

 

Těstoviny s brokolicí a sardelkami


Uvařte 400 g těstovin dle návodu na obalu. Na poslední 2 minuty přidejte růžičky ze 2 brokolic. Slijte, ale naběračku vody uschovejte. Prošlehejte 60 ml panenského olivového oleje, 2 stroužky drceného česneku, 1 lžíci strouhané kůry z biocitronu a 2 lžíce citronové šťávy a 6 sardelových řezů, pokrájených nadrobno, osolte a opepřete. Promíchejte s těstovinami a brokolicí a s trochou vody z vaření. Podávejte s parmazánem.

Spoustu dalších jídel s rybičkami z konzervy najdete v únorovém Apetitu.

 

 

 

 

REKLAMA

Přidat komentář