0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pissaladière se sardelkami

Pissaladière se sardelkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pissaladière se sardelkami

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9106 kcal
Bílkoviny 477 g
Sacharidy 334 g
Tuky 635 g
Vláknina 101 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

 Oblíbenému provensálskému koláči dodávají jedinečnou chuť ančovičky. Když si připravíte těsto dopředu, přípravu večeře zvládněte za pár minut.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 125 g
a trochu na vymazání formy
sůl 1 ČL
žloutek 1 ks
Na náplň
olivový olej 4 PL
a trochu navíc
cibule 1,25 kg
na kolečka
šalvěj 4 snítky
nasekaný
česnek 3 stroužky
prolisovaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ančovičky (konzerva) 12 ks
řezy, okapané
olivy černé 20 ks
malé
tymián
několik snítek

1 Mouku smíchejte se solí a 3 lžícemi vody. Pak přidejte žloutek, utřené máslo a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte aspoň 2 hodiny v lednici.

2 Mezitím v hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a šalvěj, přiklopte a duste na velmi mírném ohni. Průběžně míchejte a po 15 minutách přidejte česnek, sůl a pepř. Za občasného míchání duste na velmi mírném ohni ještě nejméně 45 minut.

3 Formu na koláč vytřete máslem nebo vyložte pečicím papírem. Rozválejte těsto, dejte ho do formy a lehce ho propíchejte vidličkou; vraťte ho na chvíli do lednice. Mezitím předehřejte troubu na 190 stupňů. Pak na těsto položte pečicí papír, nasypte na něj suché fazole a pečte 15–20 minut. Sejměte papír a nechte trochu vychladnout.

4 Cibuli rozložte na upečený základ, navrch dejte ančovičky, olivy, pokapejte olejem a vraťte do trouby na 15 minut. Nakonec posypte odrhnutým tymiánem. Koláč podávejte horký nebo o pokojové teplotě. Se salátem poslouží jako večeře, nakrájený na jednohubky je skvělý k pivu či vínu.

Recept je převzatý z publikace Provence. Škola provensálské kuchyně. Autoři: G. Gedda, M.-P. Moineová

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč