Variace oblíbené rybí pomazánky – stejně zdravá jako pikantní, a rafinovaná!
Suroviny
Na pomazánku
makrela
2
ks
uzená
máslo
150
g
změklé
citronová šťáva
z 1 citronu
strouhanka
2
PL
z čerstvého rohlíku
vejce
6
ks
velká
toustový chléb
celozrnný
polníček
100
g
Na zálivku a salát
hořčice dijonská
1
ČL
vinný ocet bílý
1
PL
olivový olej
2
PL
slunečnicový olej
2
PL
sůl
pepř
1Makrely v ohnivzdorné misce poklaďte máslem a deset minut zapečte v troubě pod grilem. Až vychladnou, stáhněte kůži, odstraňte kosti a v mixéru prošlehejte se zbylým máslem, citronovou šťávou a strouhankou. Aspoň dvě hodiny chlaďte.
2Osolenou vodu uveďte do varu, vložte vejce a vařte je přesně sedm minut. Přesuňte do ledové vody a pak oloupejte. Suroviny na zálivku prošlehejte.
3Pomazánku navršte na opečené tmavé tousty, navrch dejte vždy polovinu vejce a několik lístků polníčku. Zbylé promíchejte s dresinkem a podávejte zvlášť.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 60 nejlepších receptů jak zpracovat vařená vejce(60 receptů)