Rybičková s vejcem naměkko

Rybičková s vejcem naměkko

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3090 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 23 g
Tuky 276 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variace oblíbené rybí pomazánky – stejně zdravá jako pikantní, a rafinovaná!

Suroviny

Na pomazánku
makrela 2 ks
uzená
máslo 150 g
změklé
citronová štáva
z 1 citronu
strouhanka 2 PL
z čerstvého rohlíku
vejce 6 ks
velká
toustový chléb
celozrnný
polníček 100 g
Na zálivku a salát
hořčice dijonská 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 2 PL
slunečnicový olej 2 PL
sůl
pepř

1Makrely v ohnivzdorné misce poklaďte máslem a deset minut zapečte v troubě pod grilem. Až vychladnou, stáhněte kůži, odstraňte kosti a v mixéru prošlehejte se zbylým máslem, citronovou šťávou a strouhankou. Aspoň dvě hodiny chlaďte.

2Osolenou vodu uveďte do varu, vložte vejce a vařte je přesně sedm minut. Přesuňte do ledové vody a pak oloupejte. Suroviny na zálivku prošlehejte.

3Pomazánku navršte na opečené tmavé tousty, navrch dejte vždy polovinu vejce a několik lístků polníčku. Zbylé promíchejte s dresinkem a podávejte zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit