Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 860 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 83 g
Tuky 30 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý a velice chutný salát, který máte připravený během chvilky.

Suroviny

tuňák 185 g
v plechovce
sterilovaná
nakrájená
malá, nejlépe červená, nadrobno
ve slaném nálevu, scezené
salát 2 hrsti
olivový olej 1 PL
chilli sušené špetka
mleté
nebo dlouhá bageta

Postup

1

V míse promíchejte odkapaného tuňáka se zeleninou. Osolte, opepřete a navršte na salátové listy na talíři.

2

Zakapejte olejem a citronovou šťávou a poprašte chilli. Podávejte s opečenou vekou nebo bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

21.05.2008 14:47
Tento salát je přesně tak úžasný, jako vypadá. nebojte se citronové šťávy ani chilli-ostro-kyselá chuť se k fazolím výborně hodí. Jen doporučuji do zálivky dodat trochu pepře, soli a půl lžičky medu. Kdo má rád olivy, může přidat ještě pár černých oliv do salátu. Malým bonusem je, že salát opravdu chutná po kocovině:-)

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...