Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Otázka & odpověď: zelenina z mrazáku

Otázka & odpověď: zelenina z mrazáku

Je mražená zelenina stejně dobrá jako čerstvá?
7. 3. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Nespornou výhodou mražené zeleniny je, že bývá sklizená v ideální dobu – tedy alespoň v případě kvalitních výrobků – a je k dostání po celý rok, zatímco sezona mnoha druhů zeleniny je u nás velmi krátká. Pokud vám jde o vitaminy a jiné cenné látky, mražená zelenina jich obsahuje o něco méně. Některé z nich se však ničí i teplem, takže pokud se chystáte zeleninu dlouho vařit či péct, mražená je skvělá volba. Navíc zastáváme názor, že je lepší zmrazená zelenina českého původu než dovážená čerstvá z obchodu.

Jak použít


Zeleninu před použitím nerozmrazujte. Délka vaření záleží na druhu zeleniny, sklizni a také na výrobci. Například některý mražený hrášek je krásně sladký a měkký po několika minutách, jiný potřebuje na uvaření více času.
REKLAMA

Přidat komentář