Tohle jídlo působí příznivě na imunitu a nezatěžuje trávení, říká Martin Šebor, šéfkuchař Albia. Ale hlavně – ta chuť!
Suroviny
Postup
Z mouky a vody připravte husté těstíčko. Do něj vmíchejte nastrouhané tofu a dochuťte sójovou omáčkou.
Očištěnou zeleninu nakrájejte na tenké plátky. Obalujte je v těstíčku a smažte. Podávejte ochucené šťávou z čerstvého zázvoru a sójovou omáčkou.
Na nočky properte 200 g jahel; kvalitní nemusíte spařovat. Se špetkou mořské soli je vařte na co nejmírnějším plameni asi pětadvacet minut v poměru 1 (jáhly) ku 2,5 (voda). Nemíchejte, jáhly by se mohly připálit!
300 g uvařených biobrambor nakrájejte na drobné kousky a vsypte na pánev, přidejte jáhly a 200 g nakrájeného pórku.
Zalijte 250 ml sójové smetany, osolte a nechte na mírném ohni zhoustnout. Z hmoty pak vykrajujte noky, nejlépe lžící nebo tvořítkem (jako na zmrzlinu).
Komentáře
Anonym
02.09.2007 15:17
Apetit 7/05
Anonym
22.09.2008 21:30
ingredience