Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelenina s bramborovo-jahelnými nočky
zeleninove gnocchi
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zelenina s bramborovo-jahelnými nočky

3.7/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 857 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 129 g
Tuky 13 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo působí příznivě na imunitu a nezatěžuje trávení, říká Martin Šebor, šéfkuchař Albia. Ale hlavně – ta chuť!

Suroviny

kořenová, sezónní
tofu 200 g
nastrouhané, typ ementál
mouka pohanková celozrnná hladká 150 g
sójová omáčka 3 PL
shoyu či tamari
rostlinný olej
na smažení
zázvor (čerstvý)
šťáva z kousku

Postup

1

Z mouky a vody připravte husté těstíčko. Do něj vmíchejte nastrouhané tofu a dochuťte sójovou omáčkou.

2

Očištěnou zeleninu nakrájejte na tenké plátky. Obalujte je v těstíčku a smažte. Podávejte ochucené šťávou z čerstvého zázvoru a sójovou omáčkou.

3

Na nočky properte 200 g jahel; kvalitní nemusíte spařovat. Se špetkou mořské soli je vařte na co nejmírnějším plameni asi pětadvacet minut v poměru 1 (jáhly) ku 2,5 (voda). Nemíchejte, jáhly by se mohly připálit!

4

300 g uvařených biobrambor nakrájejte na drobné kousky a vsypte na pánev, přidejte jáhly a 200 g nakrájeného pórku.

5

Zalijte 250 ml sójové smetany, osolte a nechte na mírném ohni zhoustnout. Z hmoty pak vykrajujte noky, nejlépe lžící nebo tvořítkem (jako na zmrzlinu).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

22.09.2008 21:30
tož... nějak mi v soupisce přísad chybí hned dvě z titulku, totiž jáhly a zemáky :)
02.09.2007 15:17
Recept se nachází v č.7/05, str.65

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...