0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelenina s bramborovo-jahelnými nočky

zeleninove gnocchi
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zelenina s bramborovo-jahelnými nočky

3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 857 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 129 g
Tuky 13 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo působí příznivě na imunitu a nezatěžuje trávení, říká Martin Šebor, šéfkuchař Albia. Ale hlavně – ta chuť!

Suroviny

zelenina 500 g
kořenová, sezónní
tofu 200 g
nastrouhané, typ ementál
mouka pohanková celozrnná hladká 150 g
sójová omáčka 3 PL
shoyu či tamari
rostlinný olej
na smažení
zázvor (čerstvý)
šťáva z kousku

Postup

1

Z mouky a vody připravte husté těstíčko. Do něj vmíchejte nastrouhané tofu a dochuťte sójovou omáčkou.

2

Očištěnou zeleninu nakrájejte na tenké plátky. Obalujte je v těstíčku a smažte. Podávejte ochucené šťávou z čerstvého zázvoru a sójovou omáčkou.

3

Na nočky properte 200 g jahel; kvalitní nemusíte spařovat. Se špetkou mořské soli je vařte na co nejmírnějším plameni asi pětadvacet minut v poměru 1 (jáhly) ku 2,5 (voda). Nemíchejte, jáhly by se mohly připálit!

4

300 g uvařených biobrambor nakrájejte na drobné kousky a vsypte na pánev, přidejte jáhly a 200 g nakrájeného pórku.

5

Zalijte 250 ml sójové smetany, osolte a nechte na mírném ohni zhoustnout. Z hmoty pak vykrajujte noky, nejlépe lžící nebo tvořítkem (jako na zmrzlinu).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.65

Anonym

tož... nějak mi v soupisce přísad chybí hned dvě z titulku, totiž jáhly a zemáky :)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč