0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelenina s bramborovo-jahelnými nočky

zeleninove gnocchi
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zelenina s bramborovo-jahelnými nočky

3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 857 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 129 g
Tuky 13 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo působí příznivě na imunitu a nezatěžuje trávení, říká Martin Šebor, šéfkuchař Albia. Ale hlavně – ta chuť!

Suroviny

zelenina 500 g
kořenová, sezónní
tofu 200 g
nastrouhané, typ ementál
mouka pohanková celozrnná hladká 150 g
sójová omáčka 3 PL
shoyu či tamari
rostlinný olej
na smažení
zázvor (čerstvý)
šťáva z kousku

Postup

1

Z mouky a vody připravte husté těstíčko. Do něj vmíchejte nastrouhané tofu a dochuťte sójovou omáčkou.

2

Očištěnou zeleninu nakrájejte na tenké plátky. Obalujte je v těstíčku a smažte. Podávejte ochucené šťávou z čerstvého zázvoru a sójovou omáčkou.

3

Na nočky properte 200 g jahel; kvalitní nemusíte spařovat. Se špetkou mořské soli je vařte na co nejmírnějším plameni asi pětadvacet minut v poměru 1 (jáhly) ku 2,5 (voda). Nemíchejte, jáhly by se mohly připálit!

4

300 g uvařených biobrambor nakrájejte na drobné kousky a vsypte na pánev, přidejte jáhly a 200 g nakrájeného pórku.

5

Zalijte 250 ml sójové smetany, osolte a nechte na mírném ohni zhoustnout. Z hmoty pak vykrajujte noky, nejlépe lžící nebo tvořítkem (jako na zmrzlinu).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

tož... nějak mi v soupisce přísad chybí hned dvě z titulku, totiž jáhly a zemáky :)

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit