Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Otázka & odpověď: zelenina z mrazáku

mrkev s hráškem
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Je mražená zelenina stejně dobrá jako čerstvá?

 

Nespornou výhodou mražené zeleniny je, že bývá sklizená v ideální dobu – tedy alespoň v případě kvalitních výrobků – a je k dostání po celý rok, zatímco sezona mnoha druhů zeleniny je u nás velmi krátká. Pokud vám jde o vitaminy a jiné cenné látky, mražená zelenina jich obsahuje o něco méně. Některé z nich se však ničí i teplem, takže pokud se chystáte zeleninu dlouho vařit či péct, mražená je skvělá volba. Navíc zastáváme názor, že je lepší zmrazená zelenina českého původu než dovážená čerstvá z obchodu.

Jak použít

Zeleninu před použitím nerozmrazujte. Délka vaření záleží na druhu zeleniny, sklizni a také na výrobci. Například některý mražený hrášek je krásně sladký a měkký po několika minutách, jiný potřebuje na uvaření více času.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč