Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelenina v páře
ZDROJ: Flickr.com, Igor Clark
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 677 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 67 g
Tuky 25 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika všech klasik! Okořeněná zelenina pustí šťávu, díky čemuž je výsledek chutný, a přitom lehký. Poslouží jako příloha, ale pokud ji doplníte třeba uzeným tofu, získáte výborné hlavní jídlo.

Suroviny

mrkev 1 ks
na špalíčky
nebo tuřín, kořenová petržel - na klínky
suché
sójová omáčka 2 ČL
středně velká, na 1cm plátky
výhonky
houby 3 ks
čerstvé, např. šiitaké
jarní cibulka 2 ks
najemno
tofu 100 g
na kostičky

Postup

1

V ohnivzdorné, nejlépe keramické misce, která se pohodlně vejde na pařák, promíchejte mrkev a pastinák (nebo tuřín či petržel). Zeleninu zakápněte sherry a sójovou omáčkou.

2

V hrnci uveďte do varu tolik vody, aby sahala lehce pod pařák. Ten pak vložte do hrnce a postavte do něj misku. Hrnec přikryjte pokličkou a jeho obsah vařte v páře čtyři až pět minut.

3

Do misky přidejte cuketu, chřest a houby, promíchejte, posázejte kousky másla a posypte sekanou cibulkou. Přikryjte a ještě tři minuty vařte.

4

Pokud chcete použít tofu, přidejte ho a povařte ještě dvě minuty. Potom misku vyjměte, všechno znovu lehce promíchejte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:28
Recept se nachází v č.3/06, str.25