Zelenina v páře

Zelenina v páře

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 562 kcal
Bílkoviny 25 g
Cukr 47 g
Tuky 25 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Klasika všech klasik! Okořeněná zelenina pustí šťávu, díky čemuž je výsledek chutný, a přitom lehký. Poslouží jako příloha, ale pokud ji doplníte třeba uzeným tofu, získáte výborné hlavní jídlo.

Suroviny

mrkev 1 ks
na špalíčky
pastinák 1 ks
na klínky, nebo tuřín, kořenová petržel
víno červené 1 PL
suché
sójová omáčka 2 ČL
cuketa 1 ks
středně velká, na 1cm plátky
4 ks
chřest výhonky
houby 3 ks
čerstvé, např. šitaké
máslo 25 g
jarní cibulka 2 ks
velmi jemně nasekané
tofu 100 g
na kostičky
1. V ohnivzdorné, nejlépe keramické misce, která se pohodlně vejde na pařák, promíchejte mrkev a pastinák (nebo tuřín či petržel). Zeleninu zakápněte sherry a sójovou omáčkou.

2. V hrnci uveďte do varu tolik vody, aby sahala lehce pod pařák. Ten pak vložte do hrnce a postavte do něj misku. Hrnec přikryjte pokličkou a jeho obsah vařte v páře čtyři až pět minut.

3. Do misky přidejte cuketu, chřest a houby, promíchejte, posázejte kousky másla a posypte sekanou cibulkou. Přikryjte a ještě tři minuty vařte.

4. Pokud chcete použít tofu, přidejte ho a povařte ještě dvě minuty. Potom misku vyjměte, všechno znovu lehce promíchejte a podávejte.

Obchod Apetit