0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelenina v páře

Zelenina v páře
ZDROJ: Flickr.com, Igor Clark
sdílet:

Zelenina v páře

4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 677 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 67 g
Tuky 25 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika všech klasik! Okořeněná zelenina pustí šťávu, díky čemuž je výsledek chutný, a přitom lehký. Poslouží jako příloha, ale pokud ji doplníte třeba uzeným tofu, získáte výborné hlavní jídlo.

Suroviny

mrkev 1 ks
na špalíčky
pastinák 1 ks
nebo tuřín, kořenová petržel - na klínky
sherry 1 PL
suché
sójová omáčka 2 ČL
cuketa 1 ks
středně velká, na 1cm plátky
chřest bílý 5 ks
výhonky
houby 3 ks
čerstvé, např. šiitaké
máslo 25 g
jarní cibulka 2 ks
najemno
tofu 100 g
na kostičky

Postup

1

V ohnivzdorné, nejlépe keramické misce, která se pohodlně vejde na pařák, promíchejte mrkev a pastinák (nebo tuřín či petržel). Zeleninu zakápněte sherry a sójovou omáčkou.

2

V hrnci uveďte do varu tolik vody, aby sahala lehce pod pařák. Ten pak vložte do hrnce a postavte do něj misku. Hrnec přikryjte pokličkou a jeho obsah vařte v páře čtyři až pět minut.

3

Do misky přidejte cuketu, chřest a houby, promíchejte, posázejte kousky másla a posypte sekanou cibulkou. Přikryjte a ještě tři minuty vařte.

4

Pokud chcete použít tofu, přidejte ho a povařte ještě dvě minuty. Potom misku vyjměte, všechno znovu lehce promíchejte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč