Klasika všech klasik! Okořeněná zelenina pustí šťávu, díky čemuž je výsledek chutný, a přitom lehký. Poslouží jako příloha, ale pokud ji doplníte třeba uzeným tofu, získáte výborné hlavní jídlo.
Postup
V ohnivzdorné, nejlépe keramické misce, která se pohodlně vejde na pařák, promíchejte mrkev a pastinák (nebo tuřín či petržel). Zeleninu zakápněte sherry a sójovou omáčkou.
V hrnci uveďte do varu tolik vody, aby sahala lehce pod pařák. Ten pak vložte do hrnce a postavte do něj misku. Hrnec přikryjte pokličkou a jeho obsah vařte v páře čtyři až pět minut.
Do misky přidejte cuketu, chřest a houby, promíchejte, posázejte kousky másla a posypte sekanou cibulkou. Přikryjte a ještě tři minuty vařte.
Pokud chcete použít tofu, přidejte ho a povařte ještě dvě minuty. Potom misku vyjměte, všechno znovu lehce promíchejte a podávejte.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 18:28
Apetit 3/06