Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Otázka & odpověď: granita vs. semifreddo

semifreddo
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jsou granita a semifreddo jen dva jiné názvy pro italskou zmrzlinu?

Granita je sicilská mražená pochutina pro horké letní dny. Vyrábí se bez mléka a smetany. Obsahuje pouze drcené nebo lisované ovoce, vodu a cukr v podobě voňavých krystalků, které po chvíli mění skupenství, a tak vzniká pití – ledová tříšť.

Semifreddo (angl. half-cold neboli napůl chlazené) je typický italský napůl mražený dezert. Kdybychom pro semifreddo hledali adekvátní výraz v češtině, byl by to mražený dort. Semifreddo je pochutina, kterou musíte skladovat v mrazáku, ale servírujete ho a konzumujete jako dort. Měl by se podávat při teplotě mezi minus 10 a minus 6 °C (to znamená, že byste ho z mrazáku měli vyjmout půl hodiny před konzumací). Jeho příprava je jednoduchá a nevyžaduje žádné zvláštní přístroje.

Máme pro vás inspiraci na sendviče s kávovým semifreddem (recept) a granitu se zázvorem a mátou (recept). Ověřte si sami, která varianta zmrzlé italské pochoutky vám chutná víc!

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč