Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Otázka & odpověď: granita vs. semifreddo

Otázka & odpověď: granita vs. semifreddo

Jsou granita a semifreddo jen dva jiné názvy pro italskou zmrzlinu?
26. 6. 2013 | Autor: redakce Apetitu
Granita je sicilská mražená pochutina pro horké letní dny. Vyrábí se bez mléka a smetany. Obsahuje pouze drcené nebo lisované ovoce, vodu a cukr v podobě voňavých krystalků, které po chvíli mění skupenství, a tak vzniká pití – ledová tříšť.

Semifreddo (angl. half-cold neboli napůl chlazené) je typický italský napůl mražený dezert. Kdybychom pro semifreddo hledali adekvátní výraz v češtině, byl by to mražený dort. Semifreddo je pochutina, kterou musíte skladovat v mrazáku, ale servírujete ho a konzumujete jako dort. Měl by se podávat při teplotě mezi minus 10 a minus 6 °C (to znamená, že byste ho z mrazáku měli vyjmout půl hodiny před konzumací). Jeho příprava je jednoduchá a nevyžaduje žádné zvláštní přístroje.

Máme pro vás inspiraci na sendviče s kávovým semifreddem (recept) a granitu se zázvorem a mátou (recept). Ověřte si sami, která varianta zmrzlé italské pochoutky vám chutná víc!
REKLAMA

Přidat komentář