Kávové semifreddo s lískovými piškoty

Kávové semifreddo s lískovými piškoty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1956 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 207 g
Tuky 109 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká a osvěžující mražená pěna (semifreddo) s jemnou chutí kávy je po vydatném obědě přesně to pravé. Křupavé piškoty, které voní oříšky, můžete po sejmutí z plechu ještě zatočit jako kornoutky; poslouží vám k tomu rukojeť vařečky.

Suroviny

káva 100 ml
teplá, silná
smetana ke šlehání 200 ml
krupicový cukr 120 g
rum
trocha na dochucení
voda 200 ml
Na piškoty
bílek 2 ks
moučkový cukr 50 g
50 g
lískové ořechy pražené, nasekané
máslo 50 g
změklé
mouka pšeničná hladká 50 g
1. Nejdřív připravte mraženou pěnu: Cukr rozpusťte v kávě, přidejte rum, vodu, promíchejte a dejte do mrazáku. Směs občas zamíchejte, aby se netvořily velké krystaly ledu. Asi po půlhodině, až směs trochu zmrzne a zhoustne, vmíchejte ušlehanou smetanu. Vraťte do mrazáku a nechte ztuhnout na 4–8 °C. Trvá to hodinu až dvě, podle výkonnosti mrazáku. Během mražení můžete pěnu občas promíchat, aby byla hladší. Má mít konzistenci polotuhé zmrzliny.

2. Teď se pusťte do piškotů: V míse promíchejte bílky, cukr, ořechy, máslo, mouku. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Plech vyložte pečicím papírem a klaďte na něj kopečky směsi; v troubě z nich vzniknou placičky. Pečte dokřupava; trvá to 12–15 minut.

3. Placičky můžete ještě teplé stočit do elegantních kornoutků. Ozdobte jimi mraženou pěnu (dvěma lžičkami z ní vytvoříte nočky) a podávejte. 

Komentáře

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit