Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Semifreddo
ZDROJ: Christopher Farrugia/Unsplash
sdílet:

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma.

Historie dezertu, který můžeme charakterizovat jako napůl zmrzlinu a napůl smetanový dezert, sahá až do konce 19. století. Do současné podoby jej italští cukráři vyšperkovali o pár let později, začátkem 20. století. Od té doby se toto sladké osvěžení rozšířilo o nespočet chuťových kombinací, z nichž vám některé představíme.

Semifreddo vs zmrzlina

  • Zmrzlina většinou obsahuje mléko či smetanu s ovocem, čokoládou, vanilkou, nebo oříšky, které hrají prim ve výsledné chuti. 
  • Součástí semifredda jsou šlehaná vejce, resp. šlehaný vaječný krém. Ten zajišťuje jemnou a nadýchanou konzistenci, díky které se rozplývá na jazyku, a to rychleji než zmrzlina.
  • Na rozdíl od zmrzliny se semifreddo podává jen napůl mražené. V mrazničce dezertu postačí přibližně 3 až 6 hodin - v závislosti na množství.
  • Šlehaný krém díky vzduchovým bublinkám a relativně nízkému podílu vody brání dezertu, aby mrznul na kost.

Co budete potřebovat?

Při přípravě domácího semifredda se neobejdete bez:

  • čerstvých vajec
  • smetany
  • cukru a
  • ochucující složky jako jsou čokoláda, jahody, maliny, ořechy, které semifreddu dodají chuť.

Jak připravit krém na pravé italské semifreddo?

  1. Nejprve si připravte vaječný krém. Do žáruvzdorné mísy vložte vejce, cukr a přidat můžete vanilkový extrakt. Šlehejte na vodní lázni přibližně 6 až 8 minut, až ze směsi vznikne hustá pěna. Nechte vychladnout.
  2. Ze smetany ušlehejte šlehačku a smíchejte ji s vychladlou vaječnou pěnou.
  3. Nakonec vmíchejte rozmixované ovoce, vychladlou rozpuštěnou čokoládu nebo ořechy.

Semifreddo plné klasické i netradiční chuti

Nadýchanost semifredda a jeho jemná chuť nevyžadují přílišné kombinování příchutí. Sluší mu jednoduchost jahodového pyré, čokolády nebo vlašské ořechy.

Semifreddo navíc můžete podávat jako sendvič v křupavé oplatce. Podívejte se na naše oblíbené recepty, ze kterých můžete čerpat inspiraci.

Pokud vás zaujala příprava osvěžujícího a nadýchaného italského dezertu semifredda, vyzkoušejte další naše recepty pod tímto článkem a dejte nám vědět, který recept nejvíce oslovil vaše chuťové pohárky.

Skryt pre seznam
Autor: Šárka Měřičková

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč