Granita z letních plodů

Granita z letních plodů

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 845 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 185 g
Tuky 0 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nevíte, co s úrodou jahod, malin nebo ostružin? Naše granita takový problém snadno vyřeší!

Suroviny

ovoce 750 g
letní, např. jahody
krupicový cukr 140 g
citronová štáva
z jednoho citronu
Očistěte a nakrájejte ovoce. Přesuňte ho do mísy, zasypte cukrem a zalijte citronovou šťávou. Přiveďte k varu 300 ml vody a nalijte ji také na ovoce. Promíchejte, aby se cukr rozpustil, a nechte pozvolna macerovat a chladnout. Pak vše rozmixujte dohladka, a jestli chcete, vzniklé pyré ještě propasírujte sítem. Nakonec zmrazte takto:
Čistý kovový plech předchlaďte v prázdné přihrádce mrazáku. Směs, kterou budete mrazit, vychlaďte v lednici. Nalijte ji na studený plech, překryjte ho fólií a nechte v mrazáku do chvíle, kdy začnou okraje zamrzat. Vidličkou rozbijte ledové krystaly na menší. Vraťte plech do mrazáku a směs ještě nejméně třikrát, vždycky po půlhodině, vidličkou promíchejte.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit