0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Granita z letních plodů
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 845 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 185 g
Tuky 0 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíte, co s úrodou jahod, malin nebo ostružin? Naše granita takový problém snadno vyřeší!

Suroviny

ovoce 750 g
letní, např. jahody
krupicový cukr 140 g
citronová šťáva
z jednoho citronu

1 Očistěte a nakrájejte ovoce. Přesuňte ho do mísy, zasypte cukrem a zalijte citronovou šťávou.

2 Přiveďte k varu 300 ml vody a nalijte ji také na ovoce. Promíchejte, aby se cukr rozpustil, a nechte pozvolna macerovat a chladnout. Pak vše rozmixujte dohladka, a jestli chcete, vzniklé pyré ještě propasírujte sítem.

3 Nakonec zmrazte následovně:
Čistý kovový plech předchlaďte v prázdné přihrádce mrazáku. Směs, kterou budete mrazit, vychlaďte v lednici. Nalijte ji na studený plech, překryjte ho fólií a nechte v mrazáku do chvíle, kdy začnou okraje zamrzat. Vidličkou rozbijte ledové krystaly na menší. Vraťte plech do mrazáku a směs ještě nejméně třikrát, vždycky po půlhodině, vidličkou promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč