Granita z letních plodů

Granita z letních plodů

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 845 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 185 g
Tuky 0 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíte, co s úrodou jahod, malin nebo ostružin? Naše granita takový problém snadno vyřeší!

Suroviny

ovoce 750 g
letní, např. jahody
krupicový cukr 140 g
citronová štáva
z jednoho citronu
Očistěte a nakrájejte ovoce. Přesuňte ho do mísy, zasypte cukrem a zalijte citronovou šťávou. Přiveďte k varu 300 ml vody a nalijte ji také na ovoce. Promíchejte, aby se cukr rozpustil, a nechte pozvolna macerovat a chladnout. Pak vše rozmixujte dohladka, a jestli chcete, vzniklé pyré ještě propasírujte sítem. Nakonec zmrazte takto:
Čistý kovový plech předchlaďte v prázdné přihrádce mrazáku. Směs, kterou budete mrazit, vychlaďte v lednici. Nalijte ji na studený plech, překryjte ho fólií a nechte v mrazáku do chvíle, kdy začnou okraje zamrzat. Vidličkou rozbijte ledové krystaly na menší. Vraťte plech do mrazáku a směs ještě nejméně třikrát, vždycky po půlhodině, vidličkou promíchejte.

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit