Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangová granita
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1114 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 231 g
Tuky 7 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilka ladí s jahodami přímo ukázkově!

Suroviny

podélně rozříznutý
mango 2 ks
velké, zralé
jahody 300 g
k podávání, očištěné a pokrájené

Postup

1

Vanilkový lusk zasypte v misce cukrem a zalijte 250 ml vroucí vody. Promíchejte, aby se všechen cukr rozpustil, a nechte zcela vychladnout. Mezitím oloupejte manga a odkrájejte dužinu od pecky. V mixéru dužinu rozmixujte na hladké pyré. Vanilkový lusk vyjměte a přimíchejte k sirupu mangové pyré.

2

Nakonec zmrazte takto: Čistý kovový plech předchlaďte v prázdné přihrádce mrazáku. Směs, kterou budete mrazit, vychlaďte v lednici. Nalijte ji na studený plech, překryjte ho fólií a nechte v mrazáku do chvíle, kdy začnou okraje zamrzat. Vidličkou rozbijte ledové krystaly na menší. Vraťte plech do mrazáku a směs ještě nejméně třikrát, vždycky po půlhodině, vidličkou promíchejte.

3

Podávejte s jahodami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...