Vanilka ladí s jahodami přímo ukázkově!
Suroviny
vanilkový lusk
1
ks
podélně rozříznutý
krupicový cukr
150
g
mango
2
ks
velké, zralé
jahody
300
g
k podávání, očištěné a pokrájené
Postup
1
Vanilkový lusk zasypte v misce cukrem a zalijte 250 ml vroucí vody. Promíchejte, aby se všechen cukr rozpustil, a nechte zcela vychladnout. Mezitím oloupejte manga a odkrájejte dužinu od pecky. V mixéru dužinu rozmixujte na hladké pyré. Vanilkový lusk vyjměte a přimíchejte k sirupu mangové pyré.
2
Nakonec zmrazte takto: Čistý kovový plech předchlaďte v prázdné přihrádce mrazáku. Směs, kterou budete mrazit, vychlaďte v lednici. Nalijte ji na studený plech, překryjte ho fólií a nechte v mrazáku do chvíle, kdy začnou okraje zamrzat. Vidličkou rozbijte ledové krystaly na menší. Vraťte plech do mrazáku a směs ještě nejméně třikrát, vždycky po půlhodině, vidličkou promíchejte.
3
Podávejte s jahodami.