0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Otázka & odpověď: granita vs. semifreddo

semifreddo
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jsou granita a semifreddo jen dva jiné názvy pro italskou zmrzlinu?

Granita je sicilská mražená pochutina pro horké letní dny. Vyrábí se bez mléka a smetany. Obsahuje pouze drcené nebo lisované ovoce, vodu a cukr v podobě voňavých krystalků, které po chvíli mění skupenství, a tak vzniká pití – ledová tříšť.

Semifreddo (angl. half-cold neboli napůl chlazené) je typický italský napůl mražený dezert. Kdybychom pro semifreddo hledali adekvátní výraz v češtině, byl by to mražený dort. Semifreddo je pochutina, kterou musíte skladovat v mrazáku, ale servírujete ho a konzumujete jako dort. Měl by se podávat při teplotě mezi minus 10 a minus 6 °C (to znamená, že byste ho z mrazáku měli vyjmout půl hodiny před konzumací). Jeho příprava je jednoduchá a nevyžaduje žádné zvláštní přístroje.

Máme pro vás inspiraci na sendviče s kávovým semifreddem (recept) a granitu se zázvorem a mátou (recept). Ověřte si sami, která varianta zmrzlé italské pochoutky vám chutná víc!

Související články

Jahodové osvěžení: Zmrzlina, sorbet nebo semifreddo?
  • Tipy a triky

Jahodové osvěžení: Zmrzlina, sorbet nebo semifreddo?

Teploty pomalu ale jistě šplhají nahoru, a tak je ten nejvyšší čas připravit si na teplé dny nějaké jahodové osvěžení. Přinášíme vám inspiraci na domácí jahodovou zmrzlinu, jahodový sorbet nebo mražený jahodový dezert semifreddo.  ...
Nejlepší italské semifreddo krok za krokem
  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit