Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak zužitkovat množící se kvásek

Jak zužitkovat množící se kvásek

Abyste nedopadli jako v pohádce Hrnečku, vař!
4. 10. 2013 | Autor: redakce Apetitu

DENNĚ ČERSTVÉ PEČIVO


S kváskem se dá kouzlit. Péct z něj můžete pšeničnožitný chleba (recept) i špaldové housky (recept), které skvěle chutnají s tvarohovou pomazánkou. Přidat ho můžete také do bramborové bagety (recept), cibulového chleba (recept) nebo pikantních chlebových kostek s chilli a parmazánem (recept). Máte chuť na experiment? Zkuste s kváskem připravit nadýchané knedlíky (recept) k víkendové pečeni.



ROZDĚLTE SE


Nechcete-li denně péct čerstvý chleba, můžete přebytky kvásku rozdávat dalším nadšencům. Mrkněte na PečemPecen.cz.

KRKONOŠSKÉ KYSELO


Kvásek nemusí přijít jen do pečiva. Klasický kváskový recept je krkonošské kyselo: 200 g chlebového kvásku důkladně rozmíchejte v 1 litru vlažné vody. Osolte, okmínujte a přidejte 10 g sušených nebo 100 g čerstvých lesních hub. Čerstvé houby pokrájejte, sušené namočte a do kysela přilijte i s nálevem. Potom se rozhodněte, jestli chcete mít brambory v polévce, nebo je budete podávat zvlášť. V prvním případě oloupejte půl kila brambor, rozkrájejte, přidejte do polévky a vařte na mírném ohni asi 20 minut. V druhém případě je uvařte ve slupce, oloupejte a pokrájejte. Chcete-li, oloupejte a najemno pokrájejte 1 cibuli, opečte ji na lžíci másla dozlatova a ke konci varu přidejte do polévky. Dochuťte. Můžete vmíchat 100 ml smetany ke šlehání. Kyselo se také podává s míchanými vejci. 

A co vy? Pečujete o svůj vlastní kvásek? A co z něj připravujete?
REKLAMA

Přidat komentář