Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
S chutí tradice: olomoucké tvarůžky

S chutí tradice: olomoucké tvarůžky

Už jste někdy ochutnali tvarůžkový tatarák nebo s tvarůžky zapečená jablíčka?
16. 10. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Olomoucké tvarůžky nebo také syrečky jsou známým zrajícím sýrem s nezaměnitelným aromatem, které se mění podle stupně zralosti. Podle znalců jsou nejlepší, když mají týden do doporučené doby spotřeby.

Jídlo s tradicí


V Lošticích na Olomoucku je vyrábějí už od roku 1876. Dělají je tam tradičně jen z nízkotučného tvarohu a soli, proto jsou ideální pro ty, kdo si hlídají množství kalorií. V roce 2010 tvarůžky získaly od Evropské unie známku Chráněné zeměpisné označení. Zaručuje, že tradiční výrobek se vyrábí tradičním postupem v místě původu a v prověřené kvalitě. Více o tvarůžcích na www.tvaruzky.cz


Aromatické recepty


Gurmán si tvarůžky vychutná jen tak na chlebu s máslem. Oblíbené jsou smažené, v kombinaci s bramborami a v pomazánkách. Božskou manou jsou nakládané v oleji spolu s chilli papričkami a cibulí.

My pro vás máme dva recepty na pochoutky z tvarůžků. Tvarůžkový tatarák (recept) nejspíš nebude součástí romantické večeře, ale přesvědčí vás, že i z obyčejného moravského sýra se dá vykouzlit elegantní pochoutka. Tvarůžková jablíčka (recept) kombinují chuť uzeného masa, výrazného sýra a sladkého ovoce. Okouzlí vás stejně jako nás.

Tip redakce


Vyzkoušejte speciality z Tvarůžkové cukrárny v Lošticích a ochutnejte např. tvarůžkové kremrole.
REKLAMA

Přidat komentář