Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co jíst v sezoně: luštěniny

luštěniny
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Chcete jíst méně masa? Luštěniny představují chutný a kvalitní, i když ne stoprocentní zdroj bílkovin.

NÁKUP

Solidní značky uvádějí na obalu sezonu sklizně – dobrá je maximálně loňská. Pokud údaj na obalu nenajdete, řiďte se minimální trvanlivostí – čím pozdější datum, tím lépe.

NAMÁČENÍ

Čočku a loupaný hrách není třeba namáčet; u ostatních luštěnin namáčení zkrátí dobu varu (vodu vylijte). Pokud luštěniny necháte i naklíčit, zlepšíte tím jejich stravitelnost.

STOP NAFOUKNUTÍ

Nadýmání po luštěninách lze zmírnit přidáním zázvoru, řas wakame či kombu, koření a bylinek při vaření nebo přilitím trochy octa (ke konci). Pomáhá i pravidelná konzumace luštěnin. Jako první pomoc si dejte mátu, bazalku, oregano, majoránku, kmín či fenykl.

Spoustu skvělých receptů na jídla s luštěninami najdete v lednovém Apetitu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč