Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Fazolové placičky s kukuřicí a mexickou omáčkou

Fazolové placičky s kukuřicí a mexickou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3299 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 528 g
Tuky 113 g
Vláknina 95 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté, pikantně kořeněné, vláčné a bezmasé karbanátky ve slavnostním provedení.

Suroviny

olivový olej 5 PL
cibule 2 ks
jemně nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
malá, pokrájená
fazole 0.5 kg
konzervované, tmavé
kukuřice 1 ks
zrna, lze nahradit mraženými, povolenými
strouhanka 1 hrnek
vejce 2 ks
rozšlehaná
petrželka 2 ČL
sekaná, lze přidat i koriandr
mexická omáčka k podávání, (hotový výrobek)
Na kořenicí směs
paprika sladká 1 PL
chilli sušené 1 ČL
dobromysl 1 PL
tymián 1 PL

1 V kastrolu na lžíci oleje osmahněte na středním plameni cibuli, osolte a opepřete; po dvou minutách vmíchejte česnek a papričku. Vlijte fazole i s nálevem a krátce prohřejte. Nechte zcela vychladnout a sceďte. Tři čtvrtiny směsi rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete, v míse promíchejte se zbylými fazolemi a kukuřicí.

2 Strouhanku promíchejte s kořenicí směsí. Z fazolového pyré vytvarujte osm karbanátků, obalte je ve vejcích a strouhance a tři až čtyři minuty smažte na rozehřátém zbylém oleji dozlatova.

3 Nechte odsát přebytečný tuk, pak placičky posypte petrželkou a koriandrem a podávejte s mexickou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit