Fazolové placičky s kukuřicí a mexickou omáčkou

Fazolové placičky s kukuřicí a mexickou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3299 kcal
Bílkoviny 167 g
Cukr 528 g
Tuky 113 g
Vláknina 95 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šťavnaté, pikantně kořeněné, vláčné a bezmasé karbanátky ve slavnostním provedení.

Suroviny

olivový olej 5 PL
cibule 2 ks
jemně nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
malá, pokrájená
fazole 0.5 kg
konzervované, tmavé
kukuřice 1 ks
zrna, lze nahradit mraženými, povolenými
strouhanka 1 hrnek
vejce 2 ks
rozšlehaná
petrželka 2 ČL
sekaná, lze přidat i koriandr
mexická omáčka k podávání, (hotový výrobek)
Na kořenicí směs
paprika sladká 1 PL
chilli sušené 1 ČL
dobromysl 1 PL
tymián 1 PL

1. V kastrolu na lžíci oleje osmahněte na středním plameni cibuli, osolte a opepřete; po dvou minutách vmíchejte česnek a papričku. Vlijte fazole i s nálevem a krátce prohřejte. Nechte zcela vychladnout a sceďte. Tři čtvrtiny směsi rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete, v míse promíchejte se zbylými fazolemi a kukuřicí.

2. Strouhanku promíchejte s kořenicí směsí. Z fazolového pyré vytvarujte osm karbanátků, obalte je ve vejcích a strouhance a tři až čtyři minuty smažte na rozehřátém zbylém oleji dozlatova.

3. Nechte odsát přebytečný tuk, pak placičky posypte petrželkou a koriandrem a podávejte s mexickou omáčkou.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit