Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolové placičky s kukuřicí a mexickou omáčkou
Fazolové placičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolové placičky s kukuřicí a mexickou omáčkou

3.6/5 Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3339 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 532 g
Tuky 114 g
Vláknina 101 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté, pikantně kořeněné, vláčné a bezmasé karbanátky ve slavnostním provedení.

Suroviny

olivový olej 5 PL
jemně nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
nasekaný
malá, pokrájená
fazole ½ kg
konzervované, tmavé
zrna, lze nahradit mraženými, povolenými
strouhanka 1 hrnek
vejce 2 ks
rozšlehaná
petrželka 2 ČL
sekaná, lze přidat i koriandr
mexická omáčka k podávání, (hotový výrobek)
Na kořenicí směs
chilli sušené 1 ČL
oregano 1 PL
tymián 1 PL

Postup

1

V kastrolu na lžíci oleje osmahněte na středním plameni cibuli, osolte a opepřete; po dvou minutách vmíchejte česnek a papričku. Vlijte fazole i s nálevem a krátce prohřejte. Nechte zcela vychladnout a sceďte. Tři čtvrtiny směsi rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete, v míse promíchejte se zbylými fazolemi a kukuřicí.

2

Strouhanku promíchejte s kořenicí směsí. Z fazolového pyré vytvarujte osm karbanátků, obalte je ve vejcích a strouhance a tři až čtyři minuty smažte na rozehřátém zbylém oleji dozlatova.

3

Nechte odsát přebytečný tuk, pak placičky posypte petrželkou a koriandrem a podávejte s mexickou omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...