Šťavnaté, pikantně kořeněné, vláčné a bezmasé karbanátky ve slavnostním provedení.
Suroviny
olivový olej
5
PL
cibule
2
ks
jemně nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek
1
stroužek
nasekaný
chilli paprička
1
ks
malá, pokrájená
fazole
½
kg
konzervované, tmavé
kukuřice
1
ks
zrna, lze nahradit mraženými, povolenými
strouhanka
1
hrnek
vejce
2
ks
rozšlehaná
petrželka
2
ČL
sekaná, lze přidat i koriandr
mexická omáčka k podávání, (hotový výrobek)
Na kořenicí směs
paprika mletá sladká
1
PL
chilli sušené
1
ČL
oregano
1
PL
tymián
1
PL
Postup
1
V kastrolu na lžíci oleje osmahněte na středním plameni cibuli, osolte a opepřete; po dvou minutách vmíchejte česnek a papričku. Vlijte fazole i s nálevem a krátce prohřejte. Nechte zcela vychladnout a sceďte. Tři čtvrtiny směsi rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete, v míse promíchejte se zbylými fazolemi a kukuřicí.
2
Strouhanku promíchejte s kořenicí směsí. Z fazolového pyré vytvarujte osm karbanátků, obalte je ve vejcích a strouhance a tři až čtyři minuty smažte na rozehřátém zbylém oleji dozlatova.
3
Nechte odsát přebytečný tuk, pak placičky posypte petrželkou a koriandrem a podávejte s mexickou omáčkou.