Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1354 kcal
Bílkoviny 73 g
Cukr 123 g
Tuky 41 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemná červená čočka, oblíbená v Indii, se zhostí polévkotvorné role stejně elegantně jako její zelená kolegyně. Je však křehčí; vaření trvá jen pár minut.

Suroviny

olivový olej 3 PL
panenský, bio
cibule 1 ks
větší, nadrobno
čočka červená 200 g
například Biolonie, 500g/37Kč
vývar zeleninový 1 l
nebo voda
koriandr špetka
mletý
Na ozdobu a dochucení
koriandr
nebo jiná bylinka
sůl
nebo atlantské koření
citron 1 ks
kůra, případně šťáva na dochucení
1. Na oleji v hrnci osmahněte cibulku a mletý koriandr. Vsypte propláchnutou čočku a zalijte ji vodou nebo vývarem.

2. Uveďte do varu, pak plamen stáhněte a vše asi čtvrthodinku povařte. Čočka se varem částečně rozpadne a polévku přirozeně zahustí. Jakmile je čočka měkká, už polévku jenom dochuťte, ozdobte zelenými lístky i proužky citronové kůry, případně trochou šťávy.

Dvojice tipů
■ Atlantské koření, specialita bioprodejen, je směsí mořské soli, tří druhů pepře, koriandru a mořských řas.

■ Ozdobte polévku trochou másla, které jste rozetřeli s mletými mandlemi, a několika praženými mandlemi. Úžasné!

Další recept na polévku z červené čočky naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Obchod Apetit