0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 nejlepších pomocníků na gril

gril
ZDROJ: Vincent Keiman/Unsplash
sdílet:

Bez čeho se opékání pod širým nebem neobejde?

Základ pro grilování tvoří kvalitní gril a dřevěné uhlí nebo brikety (pokud ovšem negrilujete na plynovém grilu nebo jídlo neopékáte na lávovém kameni). Vybrali jsme pro vás pět našich nejoblíbenějších pomocníků, bez kterých se při grilování neobejdeme. Kromě následující pětice je dobré mít po ruce také zásobu papírových ubrousků či utěrek a především spoustu talířů, misek, skleniček a příborů.

1. Kleště na otáčení masa

Zapomeňte na vidličku. I jediné píchnutí vás připraví o spoustu šťávy, a maso bude sušší a tužší. S kleštěmi snadno otočíte nejen maso, ale také zeleninu, sýr či pečivo.

2. Mašlovačka

Jako stvořená na potírání grilovaných dobrot marinádou. Lepší než klasické pírko je silikonová mašlovačka, která nechytá pachy a snadno se myje. Nepouští štětinky a hned tak se neopotřebuje.

3. Alobal

Po grilování do něj zabalte maso, aby se rozleželo a šťáva se rovnoměrně rozmístila od středu do stran. Alobal se také hodí na zabalení balíčků se směsí zeleniny a masa. Hliník dobře vede teplo, a tak je výborný také na pečení ryb. Filet pstruha nebo candáta položte na zeleninu, přidejte bylinky, sůl, pepř, olivový olej, kousek másla a citronovou šťávu. Vše dobře uzavřete do alobalu a grilujte.

4. Dřevěné špejle

Oblíbené špízy bez nich nepřipravíte. Maso napíchané na špejli se lépe jí a nepropadne mřížkou do žhavých uhlíků. Oproti kovovým jehlám mají dřevěné špejle tu výhodu, že je zkrátíte na takovou délku, jakou potřebujete. Aby nezačaly během grilování hořet, stačí je předem namočit do vody.

5. Chňapka

Jak jinak si nespálit ruce při manipulaci s horkými předměty? Vybírat můžete z látkové klasiky i silikonové novinky, která je snadno omyvatelná.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč