0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná ryba

Grilovaná ryba

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1583 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 10 g
Tuky 88 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Peče se pouhých 7 minut. Vtipný způsob, jak podstrčit rybu vybíravým dětem.

Suroviny

treska 4 ks
filety bez kůže bělomasé ryby, např. treska (asi 500 g)
olej
na vymazání pekáče
šunka 4 plátky
nejlépe pršut
čedar 50 g
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
šikmo pokrájené
sůl
pepř

1Začněte rybou.
Předehřejte gril na vysokou teplotu a mírně vymastěte velký nízký pekáč. Plátky ryby z obou stran mírně osolte a naskládejte je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté je potřete trochou oleje. Dvě minuty grilujte.

2Přidejte šunku a sýr.
Vyjměte pekáč, obraťte filety a na každou položte čtvrtinu šunky. Smíchejte sýr s cibulí, směs rozdělte na rybí plátky a ještě mírně ochuťte solí a pepřem. Vraťte pod gril, dokud není filé tak křehké, že ho lze snadno rozdělit (mělo by to trvat pouhých pět minut). Podávejte se zeleninou – výborně se hodí třeba brokolice nebo osmahnuté bílé zelí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Obchod Apetit