Grilovaná ryba

Grilovaná ryba

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 969 kcal
Bílkoviny 81 g
Cukr 10 g
Tuky 64 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Peče se pouhých 7 minut. Vtipný způsob, jak podstrčit rybu vybíravým dětem.

Suroviny

4 ks
filety bez kůže např. treska
olej
na vymazání pekáče
šunka 4 ks
nejlépe pršut
čedar 50 g
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
šikmo pokrájené
sůl
pepř
1. Začněte rybou.
Předehřejte gril na vysokou teplotu a mírně vymastěte velký nízký pekáč. Plátky ryby z obou stran mírně osolte a naskládejte je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté je potřete trochou oleje. Dvě minuty grilujte.

2. Přidejte šunku a sýr.
Vyjměte pekáč, obraťte filety a na každou položte čtvrtinu šunky. Smíchejte sýr s cibulí, směs rozdělte na rybí plátky a ještě mírně ochuťte solí a pepřem. Vraťte pod gril, dokud není filé tak křehké, že ho lze snadno rozdělit (mělo by to trvat pouhých pět minut). Podávejte se zeleninou – výborně se hodí třeba brokolice nebo osmahnuté bílé zelí.

Obchod Apetit