Salát z grilované cibule a brambor

Salát z grilované cibule a brambor

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1798 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 210 g
Tuky 83 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opečené brambory jsou prostě lahůdka!

Suroviny

brambory 900 g
střední, rozpůlené
olivový olej 6 PL
balzamikový ocet 3 PL
cibule 3 ks
na plátky
petrželka 2 hrsti
sůl
pepř

1Brambory uvařte téměř doměkka; trvá to deset až patnáct minut, podle velikosti. Ve velké míse smíchejte na zálivku polovinu oleje, ocet, sůl a pepř.

2Dokud je gril horký z předchozího grilování, opečte na něm plátky cibule – z každé strany asi pět minut. Promíchejte je se zálivkou, aby se rozdělily na kroužky. Scezené brambory smíchejte se zbytkem oleje a řeznou plochou dolů je krátce opečte na grilu.

3Společně s petrželkou je přimíchejte k cibuli a hned podávejte.

Když prší
Cibuli a brambory opečte na grilovací pánvi, jinak postupujte podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit