Salát z grilované cibule a brambor

Salát z grilované cibule a brambor

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1798 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 210 g
Tuky 83 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opečené brambory jsou prostě lahůdka!

Suroviny

brambory 900 g
střední, rozpůlené
olivový olej 6 PL
balzamikový ocet 3 PL
cibule 3 ks
na plátky
petrželka 2 hrsti
sůl
pepř

1Brambory uvařte téměř doměkka; trvá to deset až patnáct minut, podle velikosti. Ve velké míse smíchejte na zálivku polovinu oleje, ocet, sůl a pepř.

2Dokud je gril horký z předchozího grilování, opečte na něm plátky cibule – z každé strany asi pět minut. Promíchejte je se zálivkou, aby se rozdělily na kroužky. Scezené brambory smíchejte se zbytkem oleje a řeznou plochou dolů je krátce opečte na grilu.

3Společně s petrželkou je přimíchejte k cibuli a hned podávejte.

Když prší
Cibuli a brambory opečte na grilovací pánvi, jinak postupujte podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit