Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1798 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 210 g
Tuky 83 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opečené brambory jsou prostě lahůdka!

Suroviny

střední, rozpůlené
olivový olej 6 PL
balzamikový ocet 3 PL
na plátky
petrželka 2 hrsti
sůl
pepř

Postup

1

Brambory uvařte téměř doměkka; trvá to deset až patnáct minut, podle velikosti. Ve velké míse smíchejte na zálivku polovinu oleje, ocet, sůl a pepř.

2

Dokud je gril horký z předchozího grilování, opečte na něm plátky cibule – z každé strany asi pět minut. Promíchejte je se zálivkou, aby se rozdělily na kroužky. Scezené brambory smíchejte se zbytkem oleje a řeznou plochou dolů je krátce opečte na grilu.

3

Společně s petrželkou je přimíchejte k cibuli a hned podávejte.

Když prší
Cibuli a brambory opečte na grilovací pánvi, jinak postupujte podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín