Opečené brambory jsou prostě lahůdka!
Suroviny
brambory
900
g
střední, rozpůlené
olivový olej
6
PL
balzamikový ocet
3
PL
cibule
3
ks
na plátky
petrželka
2
hrsti
sůl
pepř
1Brambory uvařte téměř doměkka; trvá to deset až patnáct minut, podle velikosti. Ve velké míse smíchejte na zálivku polovinu oleje, ocet, sůl a pepř.
2Dokud je gril horký z předchozího grilování, opečte na něm plátky cibule – z každé strany asi pět minut. Promíchejte je se zálivkou, aby se rozdělily na kroužky. Scezené brambory smíchejte se zbytkem oleje a řeznou plochou dolů je krátce opečte na grilu.
3Společně s petrželkou je přimíchejte k cibuli a hned podávejte.
Když prší
Cibuli a brambory opečte na grilovací pánvi, jinak postupujte podle receptu.