Jak připravit gril ke grilování

sdílet:
Před grilováním je třeba gril pořádně očistit. Nechcete přece jíst spolu se steaky také připálené zbytky jídla z minulé party.

Jak na to? Gril rozpalte. Pak ho nejprve nahrubo odrhněte čisticím kartáčem. Tak odstraníte všechny připečené zbytky a nahromaděný tuk. Poté si vezměte utěrku, kterou namočíte do rostlinného oleje (není třeba volit kvalitní panenský olivový, stačí úplně obyčejný jedlý olej). Utěrkou nasáklou olejem poté gril dočistěte. Utěrku nevyhazujte, můžete ji použít příště. Na gril při tomto způsobu čištění nepoužívejte žádné chemické prostředky.

Na takto očištěném a správně rozpáleném grilu si můžete připravit třeba šťavnatý steak s omáčkou salmoriglio nebo čerstvou rybu s avokádovou salsou.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit