Moc dobře víme, že v pracovním týdnu platí: čím méně času strávíme u sporáku, tím lépe. Následující polévky toto kritérium splňují beze zbytku. A navíc jsou zdravé, zahuštěné jen zeleninou....
Zlatá polévka, magická syntéza či božské vábení. Bouillabaisse má v Marseille, odkud pochází, několik přezdívek a ještě mnohem více verzí „správného“ receptu. Dříve tuto polévku...
Místo zlatavého ležáku sklenice pěny – Američani šílí po českém mlíku! Zatímco dříve by hosté za oceánem takový „špatně natočený“ půllitr okamžitě vraceli na výčep, dnes se z něj stal vyhledávaný zážitek. Jak si tradiční české čepování piva...
Pistácie – malé zelené oříšky v naprasklé skořápce, po kterých díky dubajské čokoládě dnes šílí celý svět víc než kdy dřív. Přesto, že jejich cena v posledních dnech stoupla na svá maxima, existuje hned několik důvodů, proč si je v...
Kutná Hora je dokonalý cíl pro víkendový výlet a jste-li foodie, což tak trochu předpokládáme, máte se opravdu na co těšit. Kromě chrámu svaté Barbory nebo galerie GASK tu totiž najdete spoustu skvělých kaváren a restaurací a také jedno...
Z postele vás netahá protivný zvuk budíku, ale paprsky ranního sluníčka. Nikam nespěcháte, máte před sebou krásnou sobotu. O to krásnější, že o jídlo na celý den jste se postarali už včera. Overnight oats se na vás směje z ledničky, z...
Slunce nabírá na síle, dny se prodlužují a příroda se probouzí. Jaro je konečně tady – a s ním přichází i chuť na svěží, lehká a barevná jídla! Zapomeňte na zimní těžké pokrmy a vyzkoušejte recepty plné jarní zeleně, křupavé zeleniny a...
V jemných vrstvách piškotů, krémového mascarpone a voňavé kávy se ukrývá příběh náhody a kulinářského umění. Tiramisu, dezert, který si podmanil svět, slaví svůj svátek, během něhož si jeho lahodnost můžete vychutnat s plnou...