Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní gulášová polévka s chilli
Gulášová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní gulášová polévka s chilli

4.3/5 Počet hodnocení: 257
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 138 g
Tuky 58 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Opravdu dobrá gulášová polévka je umění stejně jako skvělá koprovka, ale výsledek stojí za to! Nezbyde ani kapka. Pikantní gulášová polévka s chilli je alternativou pro všechny milovníky výrazných chutí.

Související recepty

Suroviny

výřez – libové maso vykrájené odkudkoli
nakrájená nadrobno
nebo slunečnicový olej
vývar hovězí 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
chilli sušené
podle chuti
majoránka (drhnutá)
česnek 2 stroužky
drcený
oloupané a nakrájené na kostky

Postup

1

V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte maso nakrájené na malé kostky a 3 minuty opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a chilli a přiklopené duste téměř doměkka.

2

V jiném hrnci zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a rozšlehejte. Přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až brambory změknou.

Rada šéfkuchaře Jaroslava Sapíka: Svěží navinulou chuť získáte, když po paprice a před zalitím vývarem rozmícháte v základu velkou lžíci dobrého rajského protlaku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín