Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 (52)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2032 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 316 g
Tuky 78 g
Vláknina 86 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ chuti tu tvoří trojice cibule-mrkev-celer; ostatní už můžete dodávat podle vlastní fantazie a stavu zásob.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená
anglická slanina 100 g
mrkev 2 ks
velká, pokrájená
řapíkatý celer 2 ks
nasekaný
brambory 1 ks
středně velká
česnek 2 stroužky
konzervovaná rajčata 400 g
vývar zeleninový 1 ČL
šalvěj 2 ČL
sekané lístky
kapusta
listy, nakrájené
fazole 400 g
bílé, konzervované
sůl
pepř
petrželka

1.  Olivový olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a slaninu. Smažte asi pět minut, až slanina začne zlátnout. Vsypte očištěné a pokrájené mrkve, celer, bramboru a oloupaný nasekaný česnek. Důkladně promíchejte a asi pět minut smažte.
2.  Přidejte rajčata, zalijte vývarem, vsypte šalvěj (máte-li sušenou, rozemněte ji) a uveďte do varu. Promíchejte, snižte plamen a vařte asi půl hodiny; po patnácti minutách přidejte pokrájenou kapustu. Nakonec vmíchejte scezené propláchnuté fazolky a petrželku, osolte a opepřete podle chuti. Polévku podávejte s krutonky nebo pečivem.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit