0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 55
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1852 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 188 g
Tuky 70 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ chuti tu tvoří trojice cibule-mrkev-celer; ostatní už můžete dodávat podle vlastní fantazie a stavu zásob.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená
anglická slanina 100 g
mrkev 2 ks
velká, pokrájená
řapíkatý celer 2 ks
nasekaný
brambory 1 ks
středně velká
česnek 2 stroužky
konzervovaná rajčata 1 konzerva
400g
vývar zeleninový 1 l
šalvěj 2 ČL
sekané lístky
kapusta
několik listů, nakrájených
fazole bílé vařené 1 konzerva
400g
sůl
pepř
petrželka

1 Olivový olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a slaninu. Smažte asi pět minut, až slanina začne zlátnout. Vsypte očištěné a pokrájené mrkve, celer, bramboru a oloupaný nasekaný česnek. Důkladně promíchejte a asi pět minut smažte.

2 Přidejte rajčata, zalijte vývarem, vsypte šalvěj (máte-li sušenou, rozemněte ji) a uveďte do varu. Promíchejte, snižte plamen a vařte asi půl hodiny; po patnácti minutách přidejte pokrájenou kapustu. Nakonec vmíchejte scezené propláchnuté fazolky a petrželku, osolte a opepřete podle chuti. Polévku podávejte s krutonky nebo pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit