Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zimní minestrone
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 60
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1852 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 188 g
Tuky 70 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ chuti tu tvoří trojice cibule-mrkev-celer; ostatní už můžete dodávat podle vlastní fantazie a stavu zásob.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená
mrkev 2 ks
velká, pokrájená
řapíkatý celer 2 ks
nasekaný
středně velká
česnek 2 stroužky
400g
vývar zeleninový 1 l
šalvěj 2 ČL
sekané lístky
několik listů, nakrájených
400g
sůl
pepř
petrželka

Postup

1

Olivový olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a slaninu. Smažte asi pět minut, až slanina začne zlátnout. Vsypte očištěné a pokrájené mrkve, celer, bramboru a oloupaný nasekaný česnek. Důkladně promíchejte a asi pět minut smažte.

2

Přidejte rajčata, zalijte vývarem, vsypte šalvěj (máte-li sušenou, rozemněte ji) a uveďte do varu. Promíchejte, snižte plamen a vařte asi půl hodiny; po patnácti minutách přidejte pokrájenou kapustu.

3

Nakonec vmíchejte scezené propláchnuté fazolky a petrželku, osolte a opepřete podle chuti. Polévku podávejte s krutonky nebo pečivem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Apetit magazín