0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2903 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 191 g
Tuky 176 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někdo jí miluje, někdo jí nemusí, ale rozhodně patří do zlatého fondu českých jídel.

Suroviny

kuřecí vnitřnosti 400 g
droby, křídla, odřezky
kořenová zelenina 200 g
asi půlka většího celeru, 3 větší mrkve, 2 petržele – očištěné
cibule 1 ks
petrželka 1 snítka
pepř celý 6 kuliček
nové koření 3 kuličky
sůl
Na játrové knedlíčky
játra kuřecí 250 g
odblaněná, omytá
kuřecí prsa 250 g
strouhanka 175 g
175–200 g podle potřeby
mléko 50 ml
na zalití strouhanky
žloutek 4 ks
petrželka 1 PL
nasekaná
majoránka (drhnutá) 2 ČL
1–2 lžičky podle chuti
česnek 3 stroužky
prolisovaný
sůl
pepř

1 Kuřecí maso, polovinu celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření dejte do 1,5 litru studené vody, přiveďte k varu a nechte mírně probublávat asi 2 hodiny.

2 Mezitím připravte knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujte, přidejte strouhanku namočenou v mléce, osolte, opepřete, přidejte žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte asi hodinu v ledničce.

3 Vývar proceďte, uvařenou zeleninu vyhoďte. Polévku vraťte zpět na plotýnku a přiveďte k varu. Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte na drobné kostičky a vhoďte do vývaru. Pomocí dvou lžiček tvarujte z játrové hmoty malé nočky a vařte je ve vývaru, dokud nevyplavou; stačit by mělo pět minut. Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte posekanou čerstvou petrželku a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit