Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2903 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 191 g
Tuky 176 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někdo jí miluje, někdo jí nemusí, ale rozhodně patří do zlatého fondu českých jídel.

Suroviny

droby, křídla, odřezky
kořenová zelenina 200 g
asi půlka většího celeru, 3 větší mrkve, 2 petržele – očištěné
petrželka 1 snítka
pepř celý 6 kuliček
nové koření 3 kuličky
sůl
Na játrové knedlíčky
odblaněná, omytá
strouhanka 175 g
175–200 g podle potřeby
mléko 50 ml
na zalití strouhanky
petrželka 1 PL
nasekaná
majoránka (drhnutá) 2 ČL
1–2 lžičky podle chuti
česnek 3 stroužky
prolisovaný
sůl
pepř

Postup

1

Kuřecí maso, polovinu celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření dejte do 1,5 litru studené vody, přiveďte k varu a nechte mírně probublávat asi 2 hodiny.

2

Mezitím připravte knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujte, přidejte strouhanku namočenou v mléce, osolte, opepřete, přidejte žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte asi hodinu v ledničce.

3

Vývar proceďte, uvařenou zeleninu vyhoďte. Polévku vraťte zpět na plotýnku a přiveďte k varu. Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte na drobné kostičky a vhoďte do vývaru. Pomocí dvou lžiček tvarujte z játrové hmoty malé nočky a vařte je ve vývaru, dokud nevyplavou; stačit by mělo pět minut. Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte posekanou čerstvou petrželku a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín