S našimi recepty můžete za půl hodiny podávat báječné večeře plné šťavnaté letní zeleniny. Ze zahrádky rovnou na váš talíř.
Salát se sýrem, melounem a mátou
Sýr halloumi se ani po zahřátí nerozpouští, je proto skvělý na grilování či opékání na pánvi. Kombinace se sladkým vodním melounem, zelenými fazolkami a štiplavou mátou je neotřelá, avšak velmi chutná a osvěžující.
Kuře s harrisou a rajčaty
Skvěle k němu ladí citronové brambory: uvařte doměkka 800 g nových brambor, slijte je a rozmačkejte vidličkou. Přidejte dvě lžíce olivového oleje, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z jednoho biocitronu. Dochuťte solí a pepřem.
Letní vejce z jedné pánve
Bylinky v tomto jídle zastupuje bazalka. Pokud nemáte čerstvou, nezdráhejte se použít bazalkové pesto. Jídlo bude i s ním báječné.
Slaný koláč s cuketou a mozzarellou
Listové těsto můžete nahradit i korpusem na pizzu. Potřete ho rajčatovou pastou, obložte zeleninou a navrch rozdrobte sýr. Místo mozzarelly můžete použít i fetu. Před podáváním pizzu zakápněte olivovým olejem.
Rajčatový salát s křupavou treskou
Rybu není třeba výrazně kořenit. I když její maso nemá nijak výraznou chuť, mlsné jazýčky uspokojí šťavnatý salát z rajčat a papriky.