0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří z letní zeleniny

salát - okurky, rajčata, bazalka, sýr
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

S našimi recepty můžete za půl hodiny podávat báječné večeře plné šťavnaté letní zeleniny. Ze zahrádky rovnou na váš talíř.

Salát se sýrem, melounem a mátou
Sýr halloumi se ani po zahřátí nerozpouští, je proto skvělý na grilování či opékání na pánvi. Kombinace se sladkým vodním melounem, zelenými fazolkami a štiplavou mátou je neotřelá, avšak velmi chutná a osvěžující.

Kuře s harrisou a rajčaty
Skvěle k němu ladí citronové brambory: uvařte doměkka 800 g nových brambor, slijte je a rozmačkejte vidličkou. Přidejte dvě lžíce olivového oleje, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z jednoho biocitronu. Dochuťte solí a pepřem.

Letní vejce z jedné pánve
Bylinky v tomto jídle zastupuje bazalka. Pokud nemáte čerstvou, nezdráhejte se použít bazalkové pesto. Jídlo bude i s ním báječné.

Slaný koláč s cuketou a mozzarellou
Listové těsto můžete nahradit i korpusem na pizzu. Potřete ho rajčatovou pastou, obložte zeleninou a navrch rozdrobte sýr. Místo mozzarelly můžete použít i fetu. Před podáváním pizzu zakápněte olivovým olejem.

Rajčatový salát s křupavou treskou
Rybu není třeba výrazně kořenit. I když její maso nemá nijak výraznou chuť, mlsné jazýčky uspokojí šťavnatý salát z rajčat a papriky.

Související články

5× sendvič s letní náplní
  • Tipy a triky

5× sendvič s letní náplní

Připravili jsme pro vás lákavě obložené chleby, na každý den v pracovním týdnu jeden. Množství surovin je přizpůsobeno tak, abyste si je mohli vychutnat ve dvou. Pusťte se do nich nejlépe hned!...
4 nápady pro skvělý letní koktejl
  • Tipy a triky

4 nápady pro skvělý letní koktejl

Zpříjemněte si grilování těmi nejlepšími letními drinky. Máme pro vás několik tipů, jak je servírovat, aby nejen skvěle chutnaly, ale i krásně vypadaly. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit