Ze skeletu, kůže a křídel uvaříte skvělý vývar, který využijete jako základ salátové polévky. Ta v sobě umně spojuje polévku a salát, je jen na vás, k čemu bude mít blíž. Zužitkovat v něm můžete i zdánlivě nesourodé zbytky zeleniny a bylinek z lednice.
Suroviny
Na 1,2–1,5 l vývaru a 2 porce polévky
Suroviny
Na 1,2–1,5 l vývaru a 2 porce polévky
Na vývar
Na polévku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 854 kcal
- Bílkoviny 45 g
- Sacharidy 78 g
- Tuky 32 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,7/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/5
V květnovém Apetitu najdete recepty na svěží májové menu nebo 5 večeří, v nichž hraje prim křehká a křupavá zelenina. Nechybějí sladké dobroty plné prvního letošního ovoce – těšte se na snadnou šlehačkovou roládu s jahodami či rebarborovou galetku. Hvězdou sezony je v květnu chřest. Čekají vás tipy, jak v kuchyni neplýtvat, a přitom se dobře najíst. Vyzkoušeli jsme za vás nákupy s ohledem k planetě, víme, jak využít do posledního kousku každou surovinu, a o tipy na šetrné vaření i recepty se s námi podělili autoři kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. Veronika Koko Šmehlíková zase čtenářům poskytla bonusové recepty a triky, které se nevešly do jejího televizního pořadu Menu pro Emu. Apetit, napsáno s chutí