Křupavé proužky okurky s příchutí Asie může znamenat zajímavou změnu v jídelníčku. Připravte si salát sunomono!
Suroviny
Na salát
okurka
2
ks
pevné, malé
zázvor (čerstvý)
100
g
nakládaný, japonský
Na zálivku
vinný ocet bílý
1
PL
rostlinný olej
1
PL
sójová omáčka
1
ČL
krupicový cukr
1
ČL
přírodní
Postup
1
Okurky pečlivě omyjte a podélně naloupejte na dlouhé průsvitné plátky. Nejlépe to půjde pomocí běžné škrabky na brambory.
2
Plátky nakládaného japonského zázvoru nakrájejte napříč na jemné nudličky.
3
Suroviny na zálivku prošlehejte.
4
Plátky okurek naaranžujte do misky nebo přímo na jednotlivé talíře, posypejte kousky zázvoru a zakapejte zálivkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 svěžích a vydatných asijských salátů, které můžete jíst celé léto(30 receptů)
- Okurkový salát 11x jinak(11 receptů)
Komentáře
Anonym
02.09.2007 09:18
Apetit 5/05
Anonym
28.08.2008 14:04
Velikost