Japonský okurkový salát

Japonský okurkový salát

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 281 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 30 g
Tuky 15 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé proužky okurky s příchutí Asie může znamenat zajímavou změnu v jídelníčku.

Suroviny

Na salát
okurka 2 ks
pevné, malé
zázvor (čerstvý) 100 g
nakládaný, japonský
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
rostlinný olej 1 PL
sójová omáčka 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
přírodní
1 Okurky pečlivě omyjte a podélně naloupejte na dlouhé průsvitné plátky. Nejlépe to půjde pomocí běžné škrabky na brambory.
2 Plátky nakládaného japonského zázvoru nakrájejte napříč na jemné nudličky.
3 Suroviny na zálivku prošlehejte.
4 Plátky okurek naaranžujte do misky nebo přímo na jednotlivé talíře, posypejte kousky zázvoru a zakapejte zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Jak velká je, prosím, malá okurka? Délka a průměr takové archetypální malé okukry v centimetrech by bodla, jinak nebudu vědět, co v tom Tescu vzít. ^^; Pevnost už snad poznám i bez udané tvrdosti na Mohsově stupnici. ^^; Předem děkuji za pomoc.

Obchod Apetit