Křupavé proužky okurky s příchutí Asie může znamenat zajímavou změnu v jídelníčku. Připravte si salát sunomono!
Suroviny
Na salát
okurka
2
ks
pevné, malé
zázvor (čerstvý)
100
g
nakládaný, japonský
Na zálivku
vinný ocet bílý
1
PL
rostlinný olej
1
PL
sójová omáčka
1
ČL
krupicový cukr
1
ČL
přírodní
Postup
1
Okurky pečlivě omyjte a podélně naloupejte na dlouhé průsvitné plátky. Nejlépe to půjde pomocí běžné škrabky na brambory.
2
Plátky nakládaného japonského zázvoru nakrájejte napříč na jemné nudličky.
3
Suroviny na zálivku prošlehejte.
4
Plátky okurek naaranžujte do misky nebo přímo na jednotlivé talíře, posypejte kousky zázvoru a zakapejte zálivkou.
Komentáře