Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 281 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 30 g
Tuky 15 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé proužky okurky s příchutí Asie může znamenat zajímavou změnu v jídelníčku. Připravte si salát sunomono!

Suroviny

Na salát
pevné, malé
zázvor (čerstvý) 100 g
nakládaný, japonský
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
rostlinný olej 1 PL
sójová omáčka 1 ČL
přírodní

Postup

1

Okurky pečlivě omyjte a podélně naloupejte na dlouhé průsvitné plátky. Nejlépe to půjde pomocí běžné škrabky na brambory.

2

Plátky nakládaného japonského zázvoru nakrájejte napříč na jemné nudličky.

3

Suroviny na zálivku prošlehejte.

4

Plátky okurek naaranžujte do misky nebo přímo na jednotlivé talíře, posypejte kousky zázvoru a zakapejte zálivkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

28.08.2008 14:04
Jak velká je, prosím, malá okurka? Délka a průměr takové archetypální malé okukry v centimetrech by bodla, jinak nebudu vědět, co v tom Tescu vzít. ^^; Pevnost už snad poznám i bez udané tvrdosti na Mohsově stupnici. ^^; Předem děkuji za pomoc.
02.09.2007 09:18
Recept se nachází v č.5/05, str.77