0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 281 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 30 g
Tuky 15 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé proužky okurky s příchutí Asie může znamenat zajímavou změnu v jídelníčku. Připravte si salát sunomono!

Suroviny

Na salát
okurka 2 ks
pevné, malé
zázvor (čerstvý) 100 g
nakládaný, japonský
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
rostlinný olej 1 PL
sójová omáčka 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
přírodní

Postup

1

Okurky pečlivě omyjte a podélně naloupejte na dlouhé průsvitné plátky. Nejlépe to půjde pomocí běžné škrabky na brambory.

2

Plátky nakládaného japonského zázvoru nakrájejte napříč na jemné nudličky.

3

Suroviny na zálivku prošlehejte.

4

Plátky okurek naaranžujte do misky nebo přímo na jednotlivé talíře, posypejte kousky zázvoru a zakapejte zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Jak velká je, prosím, malá okurka? Délka a průměr takové archetypální malé okukry v centimetrech by bodla, jinak nebudu vědět, co v tom Tescu vzít. ^^; Pevnost už snad poznám i bez udané tvrdosti na Mohsově stupnici. ^^; Předem děkuji za pomoc.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč