0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5x svěží hrášek

hrášek
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pro sladký zelený hrášek sáhněte v zimě do mrazicího boxu. I tak vás odmění zásobou kvalitních bílkovin, vitaminů a minerálů, které prospívají tkáním a nervovému systému. Navíc díky zářivě zelené barvě osvěží hrášek i to nejnudnější jídlo.

Rychlá úprava

Drobné kuličky zeleného hrášku mají sladkou, jemnou chuť a barevně oživí každé jídlo. Oblíbené jsou v polévkách (ať už ve vývarech, nebo v hladkých krémech), v salátech, rychlých úpravách těstovin a v rizotech. Na talíři to hrášku sluší také v roli přílohy k masovým pečením, kuřeti i jemným rybám. Jen ho netrapte dlouhým varem, aby si zachoval svoji svěžest a optimistickou jarní barvu. Do jídla ho pro změknutí stačí přidat na pár posledních minut vaření.

Puntíky na talíři

Velmi oblíbená je kombinace sladkého hrášku s osvěžující mátou – z tohoto dokonalého spojení těží jemná krémová polévka z hrášku a smetany. Pokud jste ‚těstovinoví‘, hrášek určitě vaší pozornosti neunikl. Penne s tyrolským špekem dochucuje kerblík. Puntíky jsou pořád v módě. Sluší i koláči s náplní z kozího sýra. Oblíbili jste si bleskové večeře?

Omeleta z vajec s hráškem vás spasí i ve chvíli, kdy se vám nechce nakupovat ani stát dlouho u plotny. Filet z lososa máte opečený hned, doplňte ho svěžím salátem a jogurtovým dipem s kapary. Hráškové variace potěší všechny vaše smysly!

Související články

Aby hrášek zůstal zelený
  • Tipy a triky

Aby hrášek zůstal zelený

Vadí vám, že hrášek při vaření ztratí svou svěží barvu? Poradíme vám, jak docílit toho, aby se vám v jídle krásně zelenal.   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit