0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5x svěží hrášek

hrášek
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pro sladký zelený hrášek sáhněte v zimě do mrazicího boxu. I tak vás odmění zásobou kvalitních bílkovin, vitaminů a minerálů, které prospívají tkáním a nervovému systému. Navíc díky zářivě zelené barvě osvěží hrášek i to nejnudnější jídlo.

Rychlá úprava

Drobné kuličky zeleného hrášku mají sladkou, jemnou chuť a barevně oživí každé jídlo. Oblíbené jsou v polévkách (ať už ve vývarech, nebo v hladkých krémech), v salátech, rychlých úpravách těstovin a v rizotech. Na talíři to hrášku sluší také v roli přílohy k masovým pečením, kuřeti i jemným rybám. Jen ho netrapte dlouhým varem, aby si zachoval svoji svěžest a optimistickou jarní barvu. Do jídla ho pro změknutí stačí přidat na pár posledních minut vaření.

Puntíky na talíři

Velmi oblíbená je kombinace sladkého hrášku s osvěžující mátou – z tohoto dokonalého spojení těží jemná krémová polévka z hrášku a smetany. Pokud jste ‚těstovinoví‘, hrášek určitě vaší pozornosti neunikl. Penne s tyrolským špekem dochucuje kerblík. Puntíky jsou pořád v módě. Sluší i koláči s náplní z kozího sýra. Oblíbili jste si bleskové večeře?

Omeleta z vajec s hráškem vás spasí i ve chvíli, kdy se vám nechce nakupovat ani stát dlouho u plotny. Filet z lososa máte opečený hned, doplňte ho svěžím salátem a jogurtovým dipem s kapary. Hráškové variace potěší všechny vaše smysly!

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...