Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5x svěží hrášek

hrášek
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pro sladký zelený hrášek sáhněte v zimě do mrazicího boxu. I tak vás odmění zásobou kvalitních bílkovin, vitaminů a minerálů, které prospívají tkáním a nervovému systému. Navíc díky zářivě zelené barvě osvěží hrášek i to nejnudnější jídlo.

Rychlá úprava

Drobné kuličky zeleného hrášku mají sladkou, jemnou chuť a barevně oživí každé jídlo. Oblíbené jsou v polévkách (ať už ve vývarech, nebo v hladkých krémech), v salátech, rychlých úpravách těstovin a v rizotech. Na talíři to hrášku sluší také v roli přílohy k masovým pečením, kuřeti i jemným rybám. Jen ho netrapte dlouhým varem, aby si zachoval svoji svěžest a optimistickou jarní barvu. Do jídla ho pro změknutí stačí přidat na pár posledních minut vaření.

Puntíky na talíři

Velmi oblíbená je kombinace sladkého hrášku s osvěžující mátou – z tohoto dokonalého spojení těží jemná krémová polévka z hrášku a smetany. Pokud jste ‚těstovinoví‘, hrášek určitě vaší pozornosti neunikl. Penne s tyrolským špekem dochucuje kerblík. Puntíky jsou pořád v módě. Sluší i koláči s náplní z kozího sýra. Oblíbili jste si bleskové večeře?

Omeleta z vajec s hráškem vás spasí i ve chvíli, kdy se vám nechce nakupovat ani stát dlouho u plotny. Filet z lososa máte opečený hned, doplňte ho svěžím salátem a jogurtovým dipem s kapary. Hráškové variace potěší všechny vaše smysly!

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...