Pro sladký zelený hrášek sáhněte v zimě do mrazicího boxu. I tak vás odmění zásobou kvalitních bílkovin, vitaminů a minerálů, které prospívají tkáním a nervovému systému. Navíc díky zářivě zelené barvě osvěží hrášek i to nejnudnější jídlo.
Rychlá úprava
Drobné kuličky zeleného hrášku mají sladkou, jemnou chuť a barevně oživí každé jídlo. Oblíbené jsou v polévkách (ať už ve vývarech, nebo v hladkých krémech), v salátech, rychlých úpravách těstovin a v rizotech. Na talíři to hrášku sluší také v roli přílohy k masovým pečením, kuřeti i jemným rybám. Jen ho netrapte dlouhým varem, aby si zachoval svoji svěžest a optimistickou jarní barvu. Do jídla ho pro změknutí stačí přidat na pár posledních minut vaření.
Puntíky na talíři
Velmi oblíbená je kombinace sladkého hrášku s osvěžující mátou – z tohoto dokonalého spojení těží jemná krémová polévka z hrášku a smetany. Pokud jste ‚těstovinoví‘, hrášek určitě vaší pozornosti neunikl. Penne s tyrolským špekem dochucuje kerblík. Puntíky jsou pořád v módě. Sluší i koláči s náplní z kozího sýra. Oblíbili jste si bleskové večeře?
Omeleta z vajec s hráškem vás spasí i ve chvíli, kdy se vám nechce nakupovat ani stát dlouho u plotny. Filet z lososa máte opečený hned, doplňte ho svěžím salátem a jogurtovým dipem s kapary. Hráškové variace potěší všechny vaše smysly!