Klasickým doprovodem k ossobucu je šafránové rizoto. Místo rýže můžete použít i kroupy (spařte je na cedníku horkou vodou a pak duste podobně jako rýži). Není ovšem nad rýži těstovinovou – je totiž prakticky nerozvařitelná.
Suroviny
Postup
Bujonovou kostku rozpusťte v hrnci s litrem vroucí vody. Vsypte těstovinovou rýži a povařte podle návodu.
Dvě minuty před koncem varu přisypte hrášek. Směs sceďte, ale trochu vývaru uchovejte na pozdější zvláčnění. Rýži s hráškem vraťte do hrnce.
V pánvi na větší části másla smažte asi 5 minut cibulku, česnek a celer. Zelenina by měla změknout, ale ne zhnědnout.
Zalijte vermutem nebo vínem a nechte ho téměř odpařit. Stáhněte z ohně.
K rýži s hráškem vsypte zeleninu z pánve a pečlivě odškrabejte všechny voňavé přípečky. Přimíchejte parmazán, petrželku, zbylé máslo a hojně opepřete.
Hrnec vraťte na oheň a vše mírně prohřejte za stálého míchání, až je směs hladká a krémovitá; bude lepší, přidáte-li pár lžic uschovaného vývaru.
Komentáře