Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní hrášková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 34
Do 10 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3307 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 510 g
Tuky 79 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální polévka na sváteční tabuli. Je rychlá a lahodí stejně oku jako chuťovým pohárkům.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
nasekaná najemno
hrášek 380 g
mražený
vývar kuřecí 720 ml
bazalka 30 g
plus na ozdobení
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě namletý
k podávání

Postup

1

Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte hrášek a kuřecí vývar. Přiveďte do varu, pak snižte teplotu a povařte další tři minuty.

2

Polovinu polévky přelijte do robotu a spolu s bazalkou, zakysanou smetanou a citronovou šťávou rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, zamíchejte, dochuťte solí a pepřem a znovu prohřejte. Jednotlivé porce ozdobte bazalkovými lístky a podávejte nejlépe s opečenými tousty.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

22.08.2009 11:45
Jedinečná, osvěžující polévka. Krutonky ještě zapečeme lehce, na sucho, na pánvi s pár kapkami lanýžového oleje a nastrouhaným parmezánem. Neskutečná dobrota. Všem doporučuji!

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...