4.6 / 5. Počet hodnocení: 29
Do 10 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3307 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 510 g
Tuky 79 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální polévka na sváteční tabuli. Je rychlá a lahodí stejně oku jako chuťovým pohárkům.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nasekaná najemno
hrášek 380 g
mražený
vývar kuřecí 720 ml
bazalka 30 g
plus na ozdobení
zakysaná smetana 180 ml
citronová štáva 15 ml
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě namletý
toustový chléb 8 ks
k podávání

Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte hrášek a kuřecí vývar. Přiveďte do varu, pak snižte teplotu a povařte další tři minuty.

Polovinu polévky přelijte do robotu a spolu s bazalkou, zakysanou smetanou a citronovou šťávou rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, zamíchejte, dochuťte solí a pepřem a znovu prohřejte. Jednotlivé porce ozdobte bazalkovými lístky a podávejte nejlépe s opečenými tousty.

Komentáře

Anonym

Jedinečná, osvěžující polévka. Krutonky ještě zapečeme lehce, na sucho, na pánvi s pár kapkami lanýžového oleje a nastrouhaným parmezánem. Neskutečná dobrota. Všem doporučuji!

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit