Ideální polévka na sváteční tabuli. Je rychlá a lahodí stejně oku jako chuťovým pohárkům.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nasekaná najemno
hrášek
380
g
mražený
vývar kuřecí
720
ml
bazalka
30
g
plus na ozdobení
zakysaná smetana
180
ml
citronová šťáva
15
ml
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě namletý
toustový chléb
8
ks
k podávání
Postup
1
Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte hrášek a kuřecí vývar. Přiveďte do varu, pak snižte teplotu a povařte další tři minuty.
2
Polovinu polévky přelijte do robotu a spolu s bazalkou, zakysanou smetanou a citronovou šťávou rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, zamíchejte, dochuťte solí a pepřem a znovu prohřejte. Jednotlivé porce ozdobte bazalkovými lístky a podávejte nejlépe s opečenými tousty.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní menu s jehněčím: Dokonale nakombinovaný jarní oběd(4 recepty )
- 10x jarní polévka(10 receptů )
- 16 skvělých receptů na hráškovou polévku(17 receptů )
Komentáře