Technika čištění paprik, která vám ušetří spoustu času.
Seřízněte spodní část velké masité papriky, aby lépe stála. Volnou rukou ji držte za stopku a pak svisle odkrajujte dužinu. V ruce vám nakonec zůstane stopka se žebry a semeny.
Bez papriky bychom si naši kuchyň neuměli snad ani představit. Přidáváme ji do salátů a pomazánek nebo jako přílohu k obědovému menu. Papriky rozzáří naložené talíře svěžími barvami a obohatí náš jídelníček o celou řadu vitamínů a dalších...
Jestli se chystáte navštívit Japonsko, určitě nezapomeňte ochutnat tradiční nudlovou polévku ramen. Přestože její historie nesahá tak daleko jako japonský fenomén jménem sushi, vydobyla si u Japonců i ve světě obdobně velkou oblibu.
...
Co je halloumi? Pod názvem halloumi se skrývá polotvrdý sýr vyráběný především na Kypru z ovčího a kozího mléka. Svou specifickou chuť získává dochucením mátovými listy. Konzistencí i barvou byste jej možná mohli zaměnit za mozzarellu či...
Slaná, tučná, kořeněná a v italské kuchyni nepostradatelná. Přesně to je sušená slanina guanciale. Podobně jako pancetta nebo prosciutto patří mezi italské klenoty. Co je guanciale a do jakých receptů ji použít?
...
Zní to jako příběh hollywoodského filmu. Zootechnička Jana se ze dne na den stala favoritkou a později i finalistkou televizního pořadu Peče celá země. Dnes je uznávanou cukrářkou, autorkou kuchařky a lektorkou kurzů ve vyhlášeném studiu HF...
Irskou hospodu si možná představíte jako místo, kde neslyšíte vlastního slova a k pivu vám naservírují maximálně klobásu. Přesně od toho se ale chtěli majitelé restaurace Arthur's Pub odklonit. Jejich restaurace je moderní, stejně jako...
Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...