0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sytý salát z paprik a mozzarelly

Sytý salát z paprik a mozzarely
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sytý salát z paprik a mozzarelly

4.3 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2227 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 58 g
Tuky 197 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Papriky úžasně křupou a mozzarella získá v jemné, ale výrazné zálivce sytější chuť. Podíl jogurtu v zálivce odlehčí majonéze i svědomí.

Suroviny

Na salát
paprika 6 ks
velkých různobarevných, očištěných
mozzarella 250 g
na kostičky
cibule 1 ks
na kolečka
Na zálivku
majonéza 200 ml
jogurt bílý 200 ml
sůl
pepř
hrubě drcený vícebarevný
cukr

Postup

1

Papriky nakrájejte na kostičky. Vložte je do salátové mísy společně s kostkami sýra a cibulí.

2

Suroviny na zálivku spolu prošlehejte v misce a přelijte jimi papriky se sýrem. Pokud salát podáváte se šunkovými šneky, stačí na lehkou a zdravou večeři.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Naprosto vynikajici!!! Muzu jen doporucit:)

Anonym

Já kdykoliv vidím papriky za trošku slušnější cenu, vždycky si na tento salát vzpomenu a udělám si ho. Nemá chybu, lehký a mozzarelka v něm je dokonalá. Doporučuji!!!

Anonym

naprosto super salat akorat nemam moc rada majonezu tak jsem ji nahradila trochou kremzske horcice a moc mi to chutnalo

Anonym

Opravdu velice výborný salát. Vřele doporučuji!!!

Jana Němečková

Opravdu vynikající salát, při domácích oslavách nesmí nikdy chybět, většinu jako předkrm, přidávám jen koření z bylinek a mořské soli-tímto má salát ještě lepší level.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit