0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sytý salát z paprik a mozzarelly

Sytý salát z paprik a mozzarely
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sytý salát z paprik a mozzarelly

4.3/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2227 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 58 g
Tuky 197 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Papriky úžasně křupou a mozzarella získá v jemné, ale výrazné zálivce sytější chuť. Podíl jogurtu v zálivce odlehčí majonéze i svědomí.

Suroviny

Na salát
paprika 6 ks
velkých různobarevných, očištěných
na kostičky
cibule 1 ks
na kolečka
Na zálivku
majonéza 200 ml
sůl
pepř
hrubě drcený vícebarevný
cukr

Postup

1

Papriky nakrájejte na kostičky. Vložte je do salátové mísy společně s kostkami sýra a cibulí.

2

Suroviny na zálivku spolu prošlehejte v misce a přelijte jimi papriky se sýrem. Pokud salát podáváte se šunkovými šneky, stačí na lehkou a zdravou večeři.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Naprosto vynikajici!!! Muzu jen doporucit:)

Anonym

Já kdykoliv vidím papriky za trošku slušnější cenu, vždycky si na tento salát vzpomenu a udělám si ho. Nemá chybu, lehký a mozzarelka v něm je dokonalá. Doporučuji!!!

Anonym

naprosto super salat akorat nemam moc rada majonezu tak jsem ji nahradila trochou kremzske horcice a moc mi to chutnalo

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.34

Anonym

Opravdu velice výborný salát. Vřele doporučuji!!!

Jana Němečková

Opravdu vynikající salát, při domácích oslavách nesmí nikdy chybět, většinu jako předkrm, přidávám jen koření z bylinek a mořské soli-tímto má salát ještě lepší level.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč