Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 143 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 24 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dá se připravit až 48 hodin předem. Na šest porcí potřebujete 4 velké červené papriky.

Suroviny

paprika červená 4 ks
velké
olivy černé
několik
vinný ocet bílý 1 PL
červený, na dochucení

Dá se připravit až 48 hodin předem.

1Na šest porcí potřebujete 4 velké červené papriky. Kleštěmi je přidržte nad plameny plynového sporáku a otáčejte jimi, aby se slupka opálila. Můžete je také vložit pod gril v troubě, dokud slupka nezačne černat a praskat. (Pod ní se po oloupání objeví šťavnatá dužina, která opečením krásně zvláční.)

2Pak je na deset minut vložte do plastového sáčku. Vyjměte, oškrábejte opálenou slupku, odstraňte semínka a nakrájejte papriky na centimetrové proužky. V míse je smíchejte s dresinkem ze lžíce červeného vinného octa a pěti lžic olivového oleje. Opepřete, osolte a přidejte pár černých oliv.

3Mísu pokryjte fólií a dejte do chladničky. Před podáváním salát nechte dojít pokojové teploty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit