Technika čištění paprik, která vám ušetří spoustu času.
Seřízněte spodní část velké masité papriky, aby lépe stála. Volnou rukou ji držte za stopku a pak svisle odkrajujte dužinu. V ruce vám nakonec zůstane stopka se žebry a semeny.
Bez papriky bychom si naši kuchyň neuměli snad ani představit. Přidáváme ji do salátů a pomazánek nebo jako přílohu k obědovému menu. Papriky rozzáří talíře barvami a obohatí jídelníček o řadu prospěšných látek. Kde se u nás papriky vzaly?...
Buffalo wings – pikantní kuřecí křidélka, která létají po světě už celých 60 let, mají příběh, který rozhodně stojí za to objevit. Nejsou to jen obyčejná křidélka z trouby. Proč se jmenují právě „Buffalo“ a jaká náhoda vedla k jejich...
Plánujete cestu a zajímá vás, co vše obnáší hotelové stravování? Od polopenze po plnou penzi – seznamte se s důležitými zkratkami a zjistěte, co všechno si můžete užít, aby vaše dovolená byla dokonalá.
...
Svět rostlin je plný překvapení. Každá část rostliny – od kořene až po plod – může hrát v kuchyni svou nezastupitelnou roli. Některé rostliny nás zásobují listy, jiné stonky nebo květy, jíme plody i semínka... Kolik toho vlastně víte o tom,...
Svatý grál jablečných koláčů, který podle legendy vymyslely sestry Tatinovy (pravděpodobně jej však jen zpopularizovaly). Působí velmi jednoduše, ale má svá úskalí. Těmi proplujete bez potíží – stačí vybrat vhodná jablka i pečicí formu ...
Chcete ochutnat burger z trhaného hovězího masa nebo foccaciu s pastrami od Radka Kašpárka v pohodlí domova? Tuhle možnost teď máte – online supermarket Rohlik.cz nabízí dva boxy připravené přímo v restauraci 420, kterou známý šéfkuchař...
Jana Punčocháře není třeba dlouze představovat: šéfkuchař restaurací U Matěje a Stůl i moderátor a porotce v televizních soutěžích a pořadech. Jeho doménou je česká kuchyně a od dětství miloval zabijačky. Proto nepřekvapí jeho srdcovka mezi...