0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Aby bylo maso i po odležení teplé

pečené maso
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Pečínce i steaku prospěje, když je po upečení necháte odležet.

Pokud chcete, aby přitom maso zůstalo teplé, nechte ho odpočívat v přiklopeném pekáči nebo ho položte do kastrolu s poklicí. Nechte stát tak dlouho, jak vyžaduje recept. Hodí se pro hovězí, vepřové, jehněčí nebo telecí maso. Drůbež by sice také zůstala pěkně v teple, ale její kůže by při použití této metody ztratila křupavost.

 

Související články

Pomalu pečené maso
  • Tipy a triky

Pomalu pečené maso

Zima je ideální pro pomalé, líné vaření. Stačí jen připravit maso a za pár hodin z trouby vytáhnete jedinečně vonící pekáč plný lahodného jídla. Víte, jaké druhy masa jsou vhodné pro pomalé pečení a jak je upravit?...
Hovězí pečeně 3x jinak
  • Tipy a triky

Hovězí pečeně 3x jinak

Upečte si hovězí pečeni. S lahodnou omáčkou a domácím knedlíkem to bude dokonalý nedělní oběd.   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit