Asijská krabička s krevetami a avokádem
Do 10 minut
Velmi snadné
Letní závitky rozzáří vaši kuchyni pestrými barvami čerstvých bylinek a jemně pokrájené zeleniny zabalené v rýžovém papíru. Zpravidla se podávají jako předkrm, ale vykouzlíte z nich i skvělý hlavní chod. Jak si takové závitky připravit, co vše do nich můžete zabalit a jak je servírovat?
Poradíme vám ty správné triky, jak snadno připravíte tuto zdravou pochoutku plnou vitaminů. Letní závitky si můžete připravit také dopředu a vzít s sebou do krabičky na výlet jako netradiční zdravou svačinku.
Finální příprava letních závitků trvá jen pár minut, hodně času ale zabere krájení. Základ pro originální jarní závitek tvoří rýžový papír a rýžové nudle, sacharidy, které zasytí a svou jemnou chutí nepřebijí chuť ostatních surovin.
Vezměte si mělkou nádobu, do které se vejde rýžový papír. Ideální je třeba pánev. Napusťte ji vlažnou vodou a papír do ní na chvilku namočte a ihned ho vyndejte. V příliš teplé vodě by se papír příliš rozmočil a lepil se. Pracujte rychle, papír položte na dřevěné prkénko. Na papír začněte pokládat nudle, nakrájenou zeleninu a zvolenou bílkovinu.
Dáte-li si jarní i letní závitky kdekoli v asijské restauraci, zaručeně k nim dostanete i omáčku Nước chấm, která je typická pro vietnamskou kuchyni a podává se i k mnoha jiným pokrmům. Základ tvoří vietnamská rybí omáčka, kterou zakoupíte v orientální sekci běžných nákupních řetězců.
Zdroj: Apetit